Spaghetti Carbonara

Astazi, dupa o pauza de 10 zile, revin cu o noua reteta, simpla si plina de savoare. Sunt clasicele spaghetti carbonara pe care cu totii le-am incercat cel putin o data, dar le-am adorat de fiecare data. Ingredientele simple, dar de calitate, sunt secretul acestei retete. Asa ca spor la bucatarit!

5.1

Ingrediente:

200 g spaghetti 

200 g amestec sunca si bacon, taiate fasii subtiri

2 oua

50 ml smantana grasa

100 g parmezan ras

1 catel usturoi, zdrobit

o lingura ulei de masline

sare, piper

5.21

Inceputul este clasic. Am pus la fiert apa cu sare. Cand apa a inceput sa clocoteasca am adaugat pastele si le-am fiert conform indicatiilor de pe ambalaj, cat sa fie „al dente”.

In timp ce pastele se fierbeau am pus intr-o tigaie de teflon o lingura de ulei de masline si am rumenit cateva minute amestecul de sunca si bacon. In ultimul minut am adaugat si catelul de usturoi zdrobit, dupa care le-am scos pe un prosop de hartie absorbant. M-am miscat rapid, asa ca am avut timp sa pregatesc si sosul. Am spart primul ou intr-un castron, iar de la cel de-al doilea am pastrat doar galbenusul. Am adaugat deasupra smantana si cea mai mare parte din parmezan, sare, piper si am amestecat bine.

5.3

Cand pastele au fost fierte le-am scurs de apa si le-am pus din nou in oala in care au fiert. Am adaugat deasupra sosul si amestecul de sunca si bacon gata preparat si am amestecat cu grija. Caldura pastelor a copt oul din amestec, asa ca succesul a fost garantat. Am pus apoi in farfurie si am servit, ceea ce va doresc si voua.

5.4

Pofta buna!

Un gând despre “Spaghetti Carbonara

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s