Frittata

Azi dimineata m-am trezit mai devreme (de fapt m-a trezit Miruna), asa ca am zis sa fructific timpul si m-am apucat sa fac o frittata. Probabil ca suna pompos dar nu e decat o omleta italieneasca cu legume. Exista foarte multe variante, in functie de ingredientele pe care le doreste fiecare. Eu am folosit:

4 oua

putin lapte

3 rosii medii

cateva ciuperci

un dovlecel

o jumatate de ardei gras

un fir de ceapa verde

vreo 2 felii de sunca pe care le-am gasit prin frigider

M-am apucat rapid si am tocat toate ingredientele, le-am condimentat putin si le-am rumenit intr-o tigaie cu putin ulei.

Cand legumele si sunca s-au rumenit, le-am luat de pe foc si le-am pus intr-un vas termorezistent. Am batut ouale cu laptele, le-am turnat deasupra si le-am bagat la cuptor pentru vreo 30 de minute.

Cand s-a rumenit deasupra, le-am scos din cuptor si le-am servit rapid ca nu mai puteam de pofta. A fost o nebunie!

Cat de curand vreau sa mai incerc reteta  asta si cu alte ingrediente. Sunt sigur ca poate fi si mai buna de atat.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s