Gazpacho super-rapid

Gazpacho este o supa de rosii ce-si are originile in regiunea sudica a Andalusiei. Initial ea se facea din paine invechita, usturoi, otet si ulei de masline. Mai tarziu, prin 1700, rosiile au fost aduse in Spania si au fost si ele adaugate la reteta. Gazpacho a ramas populara ca un mod de a te racori in timpul zilelor calduroase de vara si prin folosirea putinelor ingrediente, dar tot timpul extrem de proaspete. Exista tot felul de variante, de obicei avand culori diferite, prin eliminarea rosiilor si a painii uscate din reteta si inlocuirea lor cu avocado, castraveti, pepene rosu, struguri, fructe de mare si altele. Eu am ales o varianta rapida, pentru ca ne era foarte foame, iar prin frigider cam batea vantul. Asa ca am pus mana pe putinele ingrediente care erau pe acolo si m-am pus pe treaba (de fapt am pus robotul la treaba).

Am folosit:

500 g rosii

1 ardei gras,

o ceapa mica

un catel de usturoi

3-4 castraveti (pe care am uitat sa-i trag in poza)

sare, piper

putin ulei de masline extra-virgin si cuburi de gheata pentru decorat

Prepararea nu mi-a luat mult timp. Am crestat un pic rosiile si le-am aruncat pret de cateva clipe intr-o oala cu apa fierbinte. Le-am scos apoi, le-am decojit, le-am scos cotoarele si le-am pus in blender. A urmat apoi ceapa, taiata rondele, apoi catelul de usturoi si ardeiul gras taiat fasii. Castravetii i-am decojit, i-am taiat pe jumatate si cu o lingurita le-am scos semintele. Apoi, evident, au luat si ei calea blenderului, urmati de un pic de sare si piper. Am pornit blenderul la viteza medie pentru maxim 2 minute si gata! Am pus gazpacho in boluri, am decorat cu putin ulei de masline si un cub de gheata si ne-am asezat la masa. A fost delicios.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s