Tarta cu frisca si piersici

Sambata asta am fost invitati la un gratar de niste vechi prieteni de-ai nostri care s-au mutat in noua lor casa. Si pentru ca nu e frumos sa te duci cu mana goala am vrut sa facem un desert usor, de vara. Gandindu-ne ca sezonul piersicilor e aproape de sfarsit, am decis impreuna cu Elena (si Miruna) sa facem o tarta cu piersici.

Pentru aluat am avut nevoie de urmatoarele ingrediente:

300-350 g faina

125 g de unt nesarat, taiat cuburi

100 g zahar

un ou

Pentru amestecul sub forma de firimituri am avut nevoie de:

90 g zahar

100 g unt nesarat, taiat cuburi

1 lingurita praf de copt

10 linguri faina

un praf de sare

iar pentru umplutura de

7 piersici maricele coapte, fara samburi, taiate in 8

4 linguri zahar tos

6-7 linguri de frisca (facuta din frisca lichida) Primul a fost aluatul: cu un mixer am amestecat untul cu zaharul pana a devenit putin cremos, dupa care am adaugat oul si am mai amestecat putin. Am incorporat apoi treptat faina pana s-a format o coca pe care am infasurat-o in folie si am bagat-o la frigider pentru min. 30 minute.

Pasul doi piersicile – le-am pudrat cu zahar tos si le-am dat deoparte.

Pasul trei: am amestecat zaharul, praful de copt, sarea si cateva linguri de faina intr-un bol, dupa care am inceput sa adaug treptat cuburi de unt si sa le incorporez in amestecul uscat. Pe masura ce am adaugat untul am mai adaugat si faina, pana am obtinut un amestec sub forma de firimituri.

Am pornit cuptorul. Am luat apoi o tava de tarta si am acoperit-o cu hartie de copt. Elena a scos aluatul de la frigider, l-a intins sub forma unei foi subtiri si l-a asezat in tava (daca nu reusiti, puteti sa-l intindeti pur si simplu cu mana in tava). Pe aluat am pus cateva linguri de frisca si am presarat un strat de „firimituri”. Am asezat apoi piersicile de jur imprejur si am repetat operatia.

Am bagat apoi tarta la cuptor pentru aproximativ 50 de minute (verificati-o din cand in cand; daca s-a rumenit la suprafata prea repede, acoperiti-o cu o folie de aluminiu). Am lasat-o sa se raceasca dupa care am bagat-o la frigider (minim o ora). Cand a fost timpul pentru desert, am feliat tarta si am servit-o. A fost extraordinara! Eu si Elena am primit felicitarile si numeroase cereri pentru alte deserturi.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s