Lloret de Mar

Hola amigos!

Fuse-fuse si se duse… A fost frumos in vacanta asta de toamna. Partea nasoala a fost insa ca Miruna s-a imbolnavit si a trebuit sa avem grija de ea.

Lloret de Mar e o statiune micuta situata pe malul Marii Mediterane, in regiunea Catalonia a Spaniei. Desi are un numar mic de locuitori (in jur de 40.000) in sezon devine suprapopulata (pana la 180.000 de turisti). Nu mi-a fost greu sa dau crezare acestor cifre deoarece localitatea este pur si simplu intesata de stradute inguste unde gasesti hoteluri, restaurante, terase, cluburi, magazine.

Plaja este un pic cam „aspra” pentru cei invatati cu litoralul romanesc, in sensul ca nisipul este mai mare, mai „grunjos”. Cu toate astea plaja este foarte apreciata de turisti, cu atat mai mult cu cat primeste in mod frecvent premii pentru curatenie.

Pentru ca totusi acesta este un food-blog, o sa vorbesc un pic si despre mancare. Bazata in principal pe fructe de mare si peste, mancarea locala este gustoasa. Am incercat si noi diferite feluri de paella, peste proaspat si fructe de mare, tortilla de cartofi (spanish omelet).

Intr-una din zile am intrat si intr-un restaurant chinezesc. Ne-a atras reclama de la intrare care spunea ca ne putem alege ingredientele si bucatarul lor ni le gatea in fata. Cum nu sunt un mare expert in mancare chinezeasca, am mers pe o chestie simpla – pui cu cateva legume intr-un sos sweet & sour. Rezultatul a fost extraordinar.

Desi aproape o jumatate de saptamana am petrecut-o avand grija de micuta noastra, a fost o vacanta minunata. Recomand cu caldura aceasta statiune pentru felul frumos in care se prezinta turistilor, pentru mancarea extraordinara si pentru nenumaratele modalitati de a petrece timpul.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s