Retete restante

Asa cum am promis, revin cu celelalte retete pe care nu le-am prezentat in postul anterior.

Crema de somon si branza

Ingrediente

150 g somon afumat

250 g crema de branza

2 lingurite de zeama de lamaie

Taiati somonul in bucatele mici. Puneti apoi toate ingredientele intr-un blender si procesati-le pana obtineti o pasta fina. Adaugati sare si piper si mai mixati putin.

Puneti crema intr-un bol si acoperiti-o cu o folie de plastic. Puneti bolul la frigider pentru minim 2 ore. Inainte de a seri, decorati crema cu putin patrunjel.

Rosii cherry / castraveti umpluti cu bacon, maioneza si verdeata

Ingrediente:

20 rosii cherry, ceva mai maricele

un castravete de sera

200 g bacon

200 g maioneza

80 g ceapa verde sau chives, taiata marunt

4 lingurite de patrunjel, tocat

optional, cateva masline, fara samburi

Incepeti prin a praji usor baconul, dupa care scoateti-l pe servetele absorbante pentru a se scurge excesul de grasime. Dupa ce s-a racit putin, tocati-l marunt.

Amestecati apoi maioneza cu baconul, ceapa verde si patrunjelul.

Taiati un capacel de la fiecare rosie si cu ajutorul unei lingurite scoateti-le miezul si semintele. In cazul in care rosiile nu stau in picioare, taiati un pic si de pe fundul acestora, pentru a crea o zona de suport.

Spalati castravetele si cu ajutorul unui peeler taiati fasii subtiri de coaja din loc in loc pentru a crea un efect de dungi. Taiati apoi bucati de aproximativ 3-4 cm si procedati la fel ca si in cazul rosiilor, lasand putin miez in parte de jos.

Umpleti rosiile si bucatile de castraveti cu amestecul de mai sus si dati la frigider pentru o ora. Inainte de a le servi le puteti decora cu bucatele de masline, cateva fire de patrunjel sau putin bacon.

Costite de porc cu glazura de mustar si miere

In functie de numarul de persoane alegeti maxim 2 costite/persoana. Dupa ce spalati bine carnea, stergeti-o cu un prosop de hartie. Amestecati intr-un bol sare, piper negru si boia dulce. Frecati carnea cu acest amestec si puneti-o la frigider peste noapte, presarand printre bucatile de costita si cativa catei de usturoi. A doua zi coaceti coastele intr-o tava acoperita pentru aproximativ o ora si jumatate in cuptorul incins la 180 C. Scoateti-le din cuptor si lasati-le sa se raceasca, iar intre timp amestecati intr-un bol mustar si miere (in proportie de 3 la 1). Frecati bine coastele cu amestecul de miere si mustar, apoi radeti deasupra niste coaja de lamaie si dati-le iar la frigider pentru cateva ore. Inainte de a le servi, scoateti coastele din frigider si mai coaceti-le la 200 C pentru aproximativ 15 minute.

Spor la treaba si pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s