Cea mai buna shaorma de vita!

La sfarsitul anului trecut ma uitam la cuvintele care mi-au adus cititori pe acest blog. Unul din ele (de fapt primul, daca ma gandesc mai bine) era shaorma. Asa ca m-am gandit sa-mi mai sporesc colectia cu inca o reteta de shaorma, culeasa de printr-un numar mai vechi Good Food. E o reteta incercata de multe ori, so trust me – it’s incredibly tasty!

Treceti mai inainte pe la o macelarie/carmangerie/supermarket si cumparati vreo 650 g carne de vita. Asta va ajunge pentru 8 shaorma mici/4 shaorma mari. Daca va grabiti, luati-o deja tocata. Mai cumparati si o salata verde, o cutie de smantana, o conserva de fasole rosie si una de sos de rosii pentru paste, de care va place – cu busuioc, napoletano (asta iar in cazul in care va grabiti). Aaa si sa nu uit – luati si cateva lipii.

Modul de preparare este extrem de simplu. Prajiti carnea pana se rumeneste bine. Cu cateva minute inainte de a stinge focul adaugati fasolea scursa si spalata. Dupa ce s-a incalzit si fasolea, adaugati si sosul de rosii si mai lasati  oala pe foc vreo un minut.

In timp ce carnea se rumeneste aliniati lipiile pe masa, intindeti pe ele o lingura-doua de smantana. Puneti deasupra o frunza-doua de salata verde, rupte in bucati mai mici. Adaugati vreo doua linguri din amestecul de carne, fasole si sos de rosii. Rulati lipia si gata, ca foamea-i mare si stomacul plange.

Pofta buna!

P.S. Din experienta, o persoana nu poate manca mai mult de doua lipii mici/o lipie mare. Asta asa ca sa va faceti un calcul.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s