Lemon rolls

Am avut un week-end incarcat. Sambata am fost la un botez, iar duminica am fost in vizita la parintii mei. Am simtit lipsa statului in bucatarie. Asa ca duminica seara am pus in practica prima parte a unui mic dejun deosebit – lemon rolls (rulouri cu lamaie, mai pe romaneste).

Ingrediente

Pentru coca:                                                           Pentru umplutura:

12.5 g drojdie                                                           200 g zahar

100 ml lapte caldut                                                coaja de la 2 lamai

100 g unt foarte moale                                          zeama de la o lamaie

50 g zahar                                                                  nucsoara

2 lingurite esenta vanilie                                     3 linguri unt foarte moale

350-400 g faina                                                      Pentru glazura (obligatorie!)

coaja de la 2 lamai                                                 120 g crema de branza, moale

2 oua                                                                           coaja si zeama de la o lamaie

sare, nucsoara                                                          60 g zahar pudra

Pentru inceput se face maiaua punand drojdia in laptele incalzit amestecat cu putin zahar si se lasa pentru cateva minute. In timpul asta se amesteca 120 g faina cu untul, zaharul si esenta de vanilie. Se incorporeaza apoi maiaua si dupa aceea se adauga un praf de sare, putina nucsoara si coaja de lamaie. Se de mixerul deoparte si se adauga ouale. Se amesteca bine, apoi se completeaza cu faina pana se formeaza o coca moale si lipicioasa. Se framanta coca cateva minute pana este elastica, apoi se pune la dospit pentru o ora intr-un bol uns cu putin ulei.

In timpul asta se pregateste umplutura: se amesteca zaharul cu putina nucsoara si coaja de lamaie, apoi se adauga zeama de lamaie.

Se ia coca de la crescut si se intinde pe masa presarata cu faina sub forma unui dreptunghi. Se presara untul moale si apoi umplutura. Se ruleaza apoi coca strans, se taie in bucati de aproximativ 2 cm si se asaza in tava.

In stadiul asta aveti 2 variante:

1. Daca doriti sa pregatiti rulourile a doua zi, puneti folie peste tava si dati la frigider (varianta aleasa de mine);

2. Daca nu mai puteti de pofta, va trebui sa mai asteptati putin, asa ca acoperiti tava cu un prosop si mai lasati rulourile la crescut pentru o ora si jumatate.

Se scoate tava de la frigider si se lasa aluatul la crescut.

Se preincalzeste cuptorul la 180 C dupa care se da tava la cuptor pentru 30-35 de minute.

In acest timp se bate putin cu un mixer crema de branza, se incorporeaza zeama de lamaie si apoi zaharul pudra.

Cand rulourile sunt coapte, se scot din cuptor, se presara deasupra glazura si se lasa cateva minute sa se raceasca.

Se servesc cat sunt calde.

Pofta buna!

P.S. Nu va ingrijorati ca v-au ramas atatea lamai. Puteti presta mai tarziu o tarta cu lamaie. Sau niste lemon bars.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s