Muschiulet de porc cu salsa de rosii pe grill

Salutare dragilor si scuze pentru pauza de doua saptamani, dar am avut niste probleme personale de rezolvat. A fost o saptamana incarcata si se anunta inca una cel putin la fel de incarcata. Asa ca am ales sa fac ceva pe baza de pui pentru ca, nu-i asa, „cea mai buna pasare-i porcul”. Este o reteta simpla, ieftina, rapida si, de asemenea, foarte buna de impresionat oaspetii.

Pentru 2 persoane aveti nevoie de:

o bucata de muschiulet de porc de 500-550 g

2 linguri de mustar Dijon

2 lingurite miere

De asemenea, pentru salsa de rosii mai aveti nevoie de:

4-5 rosii potrivite, taiate pe jumatate

o jumatate de ardei iute, fara seminte, tocat marunt (eu am folosit vreo 2-3 chilli uscati)

o lingura ulei de masline

2-3 linguri suc de lamaie

o lingurita otet

o lingurita chimen

cateva frunze de busuioc, tocate marunt

2 fire de ceapa verde, tocate marunt (doar frunzele)

sare, piper

Preincalziti cuptorul la 180 de grade. Amestecati intr-un vas mustarul si mierea si ungeti bine muschiuletul pe toate partile. Puneti-l apoi intr-o tava cu hartie de copt si dati-l la cuptor pentru maxim 25 de minute. Scoateti-l apoi din cuptor si lasati-l sa se raceasca 10 minute.

Cat timp muschiuletul e la cuptor ocupati-va de salsa. Incingeti bine de tot o tigaie grill. Amestecati rosiile cu ardeiul iute si cu uleiul si gatiti-le in tigaie 4-5 minute pe fiecare parte, apoi dati-le deoparte si lasati-le sa se raceasca.

Tocati rosiile cubulete mai mari si amestecati-le cu restul ingredientelor (adaugati si zeama de carne din tava). Amestecati la sfarsit ceapa verde si busuiocul si asezonati cu sare si piper.

Serviti 3-4 felii de muschiulet cu o portie de salsa si decorati cu doua frunze de busuioc.

Reteta este foarte simpla si incredibil de gustoasa. Salsa de rosii poate fi folosita cu acelasi succes si cu pui, peste sau in salate. Va doresc mult succes si pofta buna!

Sfat: Daca nu sunteti presati de timp, incercati sa lasati muschiuletul sa se condimenteze mai mult. Va avea un gust mult mai bun.

Un gând despre “Muschiulet de porc cu salsa de rosii pe grill

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s