Pui cu paste, rosii si masline

Reteta asta am gasit-o pe site-ul BBC GoodFood si mi-a placut foarte mult pentru ca e simpla de preparat, e satioasa si nici nu cade foarte greu la stomac. Daca va pregatiti toate ingredientele dinainte, e gata in maxim 15 minute. Asa ca nu mai stati pe ganduri si incercati-o! N-o sa va para rau.

Pentru 2 portii aveti nevoie de:

1 piept de pui, taiat fasii subtiri

120 g paste (eu am folosit farfale si cateva tagliatelle)

o ceapa mica, taiata julien

2-3 catei usturoi

cativa fulgi de ardei iute (optional)

o lingurita de rozmarin, taiat marunt

60 ml vin alb

200 g rosii conserva, tocate marunt

10-12 masline negre, fara samburi, injumatatite

Fierbeti mai intai pastele conform instructiunilor de pe pachet. Condimentati bucatile de pui, apoi rumeniti-le in putin ulei. Mai adaugati putin ulei si prajiti ceapa, iar dupa un minut adaugati si ardeiul iute, usturoiul si rozmarinul. Mai lasati-le putin si turnati vinul in tigaie, apoi rosiile si bucatile de pui. Condimentati dupa gust si mai lasati pe foc cateva minute, pana se ingroasa sosul.

Stingeti focul si adaugati maslinele.

Serviti o portie de paste cu amestecul de carne, masline si sos. Si, daca nu conduceti, un pahar de vin bun.

Pentru cine e interesat, conform site-ului de unde am luat reteta, o portie are 290 kcalorii, 37 g proteine, 20 g carbohidrati, 6,2 g grasimi, 1,1 g grasimi saturate, 2,4 g fibre si 0,43 g sare.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s