Tarta cu branza de capra, ceapa verde si carnati picanti

De miercuri ma lupt cu o raceala puternica care m-a ingenunchiat la propriu vineri, cand am stat jumatate de zi in pat, indopandu-ma cu toate medicamentele posibile. Au avut efect, astfel ca a sambata dimineata ma simteam deja mult mai bine, cu exceptia nasului care nu m-a lasat nici macar o secunda, oricate chestii am incercat. De frica sa nu-mi imbolnavesc fetele, le-am dus de joi la Ploiesti, urmand sa le aduc inapoi cand starea mea se va imbunatati.

Nici n-a trecut bine o zi, ca m-a lovit dorul de pitica mea, pe care am incercat sa-l alin cu cat mai multe conversatii la telefon in care sa-i aud macar vocea. Dar nu a fost de ajuns. Asa ca sambata seara m-am hotarat sa le fac o surpriza si sa ma duc la Ploiesti. Si pentru ca nu e frumos sa te duci cu mana goala, am zis sa prepar o tarta pe care s-o servim cu totii la masa de dimineata.

Reteta am gasit-o pe blogul lui David Lebovitz, un specialist in deserturi si un as in materie de bucatarie frantuzeasca.

Pentru aluat aveti nevoie de:

180 g unt, taiat cubulete

300 g faina

3 lingurite ulei

6 lingurite de apa

praf de sare

Preincalziti cuptorul la 200 de grade, amestecati untul, uleiul, apa si sarea intr-un vas termorezistent si dati la cuptor pentru 15 minute, pana cand untul incepe sa faca bule si sa se innegreasca pe marginile vasului. Cu foarte mare grija scoateti vasul din cuptor, presarati treptat faina si amestecati cu o lingura pana obtineti o coca moale ce se dezlipeste usor de pe vas. Modelati cu ajutorul mainilor coca intr-o tava de tarta, avand grija sa va pastrati o bila de coca pentru a astupa eventualele gauri ce pot apare in urma coacerii. Gauriti coca cu furculita in cateva locuri si dati la cuptor pentru 15 minute sau pana s-a rumenit. Cand e gata, scoateti tava din cuptor si astupati eventualele gauri, dupa care lasati aluatul sa se raceasca.

Pentru umplutura aprovizionati-va cu:

250 g ceapa sau usturoi verde (sau amestec, cum va place), adica 2 legaturi

300 g branza proaspata de capra sau ricotta

125 g crème fraîche sau smantana

125 ml lapte integral

100 g chorizo sau carnati picanti

1 lingura de unt

1 ou mare

cimbru proaspat (eu am pus uscat)

sare, piper

Taiati ceapa verde si puneti-o intr-o tigaie cu untul topit pana se inmoaie. Asezonati cu sare si piper. Luati-o de pe foc, presarati putin cimbru si lasati-o sa se raceasca.

Preincalziti cuptorul la 200 de grade. Sfaramati branza de capra si adaugati apoi oul, crème fraîche, laptele, carnatii taiati rondele, ceapa verde, sare si piper. Daca vreti puteti adauga si alte verdeturi – oregano, menta sau busuioc.

Puneti umplutura in aluatul racit si coaceti tarta pana se rumeneste, minim 30 de minute, pana s-a intarit putin in centru. Lasati-o sa se raceasca, mai presarati putin cimbru deasupra si serviti.

Desi tarta am terminat-o destul de tarziu, am fost la Ploiesti foarte devreme. Fetele au fost mai mult decat surprinse sa ma vada. Miruna m-a strans in brate minute in sir, la fel si Elena. Eu, la randul meu, le-am imbratisat cu drag pe amandoua. Desi am uitat pe moment de ea, ne-am ocupat de tarta cateva minute mai tarziu. A fost excelenta!

Pofta buna!

2 thoughts on “Tarta cu branza de capra, ceapa verde si carnati picanti

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s