Quesadilla cu pui si salsa cu rosii

Dupa cateva zile innebunitoare de-a dreptul (cu ajuns acasa la 10 seara dupa o zi intreaga de facut calcule), aseara am reusit sa scap mai devreme, asa ca m-am aruncat in bucatarie. Simteam ca am nevoie de asta. Va rog sa-mi scuzati lipsa mai multor poze, dar chiar si pe cea care am postat-o am facut-o cu Miruna agatata de piciorul meu.

Sa revenim la mancare. Dupa cum ati citit in titlul acestui post, am pregatit quesadilla cu pui (in 2 variante gasite pe net) si salsa de rosii.

Prima varianta

150 g branza cheddar (sau un cascaval bun), rasa

2 rosii mari, feliate

1/2 – 3/4  dintr-un piept de pui, taiat pe jumatate pe grosime

4 tortilla

70 g smantana, pentru servit

Cu minim 30 de minute inainte, puiul se condimenteaza cu sare, piper, putin chimen (si optional boia de ardei iute) si se pune la marinat intr-un amestec de ulei si zeama de lamaie.

Se rumeneste pieptul de pui intr-o tigaie cu o lingura de ulei, apoi se da deoparte, se lasa cateva minute sa se raceasca, apoi se taie fasii.

In tigaie se pune o foaie de tortilla si deasupra se presara branza. Cand branza a inceput sa se topeasca se adauga puiul si se acopera cu feliile de rosii. Se presara restul de branza si se acopera cu o alta tortilla. Cu ajutorul unei spatule (sau chiar si cu o farfurie) intoarceti tortilla pe cealalta parte si mai lasati-o pe foc vreo doua minute.

Se servesc calde, cu smantana.

Varianta a doua

150 g branza cheddar (sau un cascaval bun), rasa

1/2 – 3/4  dintr-un piept de pui, taiat pe jumatate pe grosime

o jumatate de ardei gras, taiat fasii

o ceapa mica, tocata

2 catei usturoi, tocati

4 tortilla

Pentru marinarea si pregatirea puiului procedati ca mai sus. Dupa ce ati dat puiul deoparte, rumeniti in tigaie ceapa si ardeiul gras pana se inmoaie. Cu 30 de secunde inainte de a lua tigaia de pe foc puneti in tigaie si cateii de usturoi. Pentru asamblare urmati pasii de mai sus, inlocuind rosiile cu amestecul de ardei gras, ceapa si usturoi.

Se servesc calde, cu salsa de rosii.

Salsa de rosii

Pentru doua persoane aveti nevoie de 2 rosii, putin ardei gras, o jumatate de ceapa rosie si cateva fire de patrunjel. Tocati ingredientele cubulete de marimi egale, asezonati cu sare si piper, apoi adaugati putin ulei si zeama de lamaie. La sfarsit amestecati si patrunjelul tocat.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s