Pepeniada. Episodul 1

Probabil ati ramas surprinsi cand ati citit titlul acestui post. Probabil nu. Ideea mi-a venit acum vreo doua zile, pe cand cumparam un pepene din piata. Mi-am propus atunci ca o perioada de timp sa fac doar retete care au la baza pepenele rosu. Cum aveam antecedente in domeniu, am zis ca nu poate fi atat de greu. Zis si facut.

Pentru ca azi este prima zi, am hotarat sa debutez in forta cu o reteta simpla, dar foarte aratoasa si in aceeasi masura de gustoasa – pepene la gratar cu branza de capra si rucola.

Numarul ingredientelor si modul de preparare sunt de-a dreptul minimaliste. Adicatelea luati o bucata de pepene  groasa de vreo 2 cm si taiati-o patrata (asta doar daca vreti sa faceti impresie). Scoateti samburii usor, apoi cu o pensula ungeti usor cu putin ulei de masline, dupa care presarati-o cu putina sare si piper negru. Puneti bucata de pepene pe gratarul incins (sau, daca sunteti pe acasa, pe grill) si lasati-o pe fiecare parte 1-2 minute. Intre timp, spalati cateva frunze de rucola si amestecati-le cu un strop de ulei de masline, sare si piper. De asemenea, taiati cubulete mici o bucata de branza de capra sau feta.

Restul e istorie… Puneti bucata de pepene pe o farfurie, puneti branza deasupra si acoperiti-o apoi cu frunzele de rucola. Daca chiar vreti sa impresionati, incercati sa decorati farfuria cum o fac profesionistii. In acest caz, cu putin ulei de masline si piper.

Gustul este nemaipomenit. Dulceata si textura pepenelui este usor contrastata de sarea si cremozitatea branzei de capra, iar rucola nu face decat sa le puna in valoare pe amandoua.

Merita sa incercati.

Pofta buna!

8 gânduri despre “Pepeniada. Episodul 1

  1. sună destul de straniu… pepene, brânză capră… dar povesteşti prea frumos. sigur nu voi încerca niciodată reţeta, dar cert e că voi povesti despre ea.
    spor-t.🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s