Pepeniada. Episodul 3

Buna ziua si bine v-am gasit dragi spectatori! Astazi va prezentam episodulul cu numarul 3 al serialului nostru – o reteta spectaculoasa, un desert minunat pentru zilele toride de vara: sorbet de pepene rosu cu parfait de lime si busuioc.

Modul de preparare este simplu, dar necesita ceva timp, mai ales daca nu sunteti fericitul posesor al unei masini de inghetata (cum a fost si cazul bucatarasului nostru). Pentru a prepara sorbetul de pepene trebuie sa dati mai intai la blender 700 g de pepene rosu (fara coaja si samburi, bineinteles), dupa care adaugati aproximativ 50 g de zahar, vreo 2-3 shoturi de tequila, rom sau vermut si zeama de la o lamaie si mai mixati-le putin. Raciti amestecul la congelator pana este rece (aproximativ 30 de minute), apoi dati la masina de inghetata. Pentru cei dintre dumneavoastra care nu aveti o asemenea masinarie va trebui sa dati sorbetul la congelator, de unde sa-l scoateti o data la 1 h – 1,5h (de minim 3 ori) si sa-l dati prin blender, pentru ca sorbetul sa capete o textura fina.

Pentru parfait-ul de lime si busuioc nu trebuie decat sa amestecati 400 ml lapte condensat indulcit (acum disponibil in magazinele C****four) cu cateva frunze de busuioc taiate foarte fin. In acest amestec incorporati apoi zeama de la 2 lime si coaja de la una. In aceasta faza a procesului de preparare gustati din parfait si daca observati ca este prea dulce (ceea ce este mai mult decat probabil), puteti sa mai adaugati, asa cum a facut-o si bucatarasul nostru, zeama de la o lamaie. Dupa toate astea mai incorporati usor in compozitie si o ceasca de frisca batuta tare.

Pana cand sorbetul are consistenta potrivita, dati parfait-ul la frigider. SFAT: Odata cu parfait-ul, dati la frigider si vreo doua farfurii pe care urmati sa serviti desertul.

Cand sorbetul este gata, presarati parfait-ul deasupra si mai dati la congelator minim o ora.

Odata ce preparatul e gata si pofta dumneavoastra a atins cote paroxiste, taiati cate o portie si serviti pe farfuriile reci.

Bun, nu-i asa?

Bucatarasul nostru ne sopteste ca ar vrea sa participe la Provocarea lunii iulie. Noi nu putem decat sa ii uram mult succes.

Acestea fiind spuse, incheiem aici episodul nostru de astazi si va asteptam in curand cu un nou episod din Pepeniada. Bucatarasul si echipa tehnica va doresc pofta buna!

3 gânduri despre “Pepeniada. Episodul 3

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s