Paste cu piure de vinete si rosii

E cat se poate de clar – a venit toamna. Cu siguranta nu spun o noutate acum, dar luat cu chestiile cotidiene am uitat sa ma mai uit si pe fereastra. Imbatat de caldura soarelui care inca mai izbuteste sa sparga perdeaua de nori nici n-am bagat de seama ca s-au inmultit hainele cu care sunt imbracat. Ieri dimineata soarele imi batea atat de puternic in fereastra, incat am crezut ca sunt cel putin 20 de grade afara. M-am linistit insa rapid, de indata ce am deschis fereastra.

Ca sa intampin toamna, am pregatit un pranz consistent – niste paste tricolore cu un sos de vinete si rosii.

Am pornit cuptorul si l-am setat la 200 de grade. Am tocat cubulete o vanata si am amestecat-o cu 300 g de rosii pitice, vreo 4 catei de usturoi tocati mai grosolan si 4 linguri de ulei de masline. Am condimentat cu sare si  piper si le-am pus pe toate intr-o tava de cuptor blindata cu hartie de copt. Am dat tava la cuptorul incins pentru 30 de minute, pana cand vinetele au fost moi.

In timpul cat legumele erau la cuptor, am pus o oala cu apa si sare pe foc si am fiert vreo 250 g de penne tricolore. Cand am terminat, am scurs pastele intr-un bol, pastrand o ceasca din apa in care au fiert.

Cand legumele au fost gata, le-am pus intr-un robot de bucatarie impreuna cu cateva frunze de menta si 3 linguri de ulei de masline si le-am mixat putin. Am pus pus piureul de vinete si rosii peste paste impreuna cu 50-60 g de parmezan ras (puteti folosi fara probleme si cascaval) si le-am amestecat, adaugand cate putin din apa in care au fiert pastele pana cand sosul a avut consistenta potrivita. Pentru placerea proprie si personala am varsat peste paste si un strop de otet (dar asta e totalmente optional). Am alaturat pranzului si un pahar de vin rosu si masa a fost completa.

O data incheiata masa Cu burta plina 🙂 am inceput sa vad toamna cu alti ochi – mai frumoasa si parca mai senina. Sa fi fost de la vin?

Pofta buna!

4 gânduri despre “Paste cu piure de vinete si rosii

  1. cand am incercat pastele astea am avut si musafiri „carnivori” care suprinzator au fost foarte incantati! multumim pentru inspiratii!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s