Comfort food (2)

Buna dimineata! V-ati trezit? Ce bine! Hai, fuguta la baie ca dupa aceea am putina treaba cu voi.

Ok, acum ca v-ati mai dezmeticit putin, luati o oala si puneti putina apa cu sare la fiert. Da, desigur, LANGA ibricul de cafea. Pana incepe sa fiarba, deschideti frigiderul si scoateti de-acolo 2 oua, 400 g ciuperci, parmezan, putin lapte si niste unt. Mai umblati si prin dulap si scoateti de acolo niste malai (asa, cat sa faceti 2 portii mici de mamaliga), 2 cepe rosii si vreo 4-5 catei de usturoi. Tocati dupa cum urmeaza: ceapa – solzisori, usturoiul – marunt, ciupercile – dupa cum nimeriti. Atentie la degete, veti avea nevoie de ele mai tarziu.

Puneti intr-o tigaie putin ulei si un cubulet de unt si apoi ceapa si majoritatea usturoiului. Cand s-au sotat binisor, puneti ciupercile peste ele si lasati-le sa se inmoaie.

Fierbe apa? Nu, nu la cafea, aia din oala aia mai mare. Pai ce mai asteptati? Puneti repede malaiul si stati cu ochiul (si lingura) pe oala pana o faceti de mamaliga. La propriu.

Cand amestecul de ciuperci/ceapa/usturoi s-a inmuiat binisor potriviti de gust cu putina sare, piper, rozmarin si cimbru. Dupa un minut-doua adaugati si vreo 50 ml de supa de legume. N-aveti? Nu-i nimic, merge si fara. Mai lasati amestecul pe foc pana are o consistenta bogata. In punctul asta luati-l de pe foc si dati-l deoparte.

Mai luati o oala din dulap si puneti niste apa calda in ea si un pic de otet.  De ce apa calda? Pai sa grabim un pic procesul.

Mamaliga e gata? Bun. Dati-o deoparte, puneti peste ea un cubulet de unt, un pic de lapte si radeti putin parmezan deasupra. Daca aveti, puteti adauga si putina branza cu mucegai.

Of-of-of, ce-am uitat… ce sa-i faci, e dimineata… Mai deschideti odata dulapul si scoateti putin pesmet. Nu de alta, dar o sa simtiti nevoia si de putin crunch la mancare.

Puneti tigaia inapoi pe foc, mai adaugati cateva picaturi de ulei si inmuiati in el restul de usturoi. Dupa un minut, adaugati pesmetul si amestecati bine. Dati tigaia deoparte.

Hai ca nu mai e mult. Incepeti sa asamblati mancarea dupa imaginile de mai jos. Cum adica nu aveti ou? Pai tocmai de-aia fierbe apa din oala aia de pe aragaz.

Spargeti cate un ou intr-o ceasca sau intr-un bol, apoi adaugati-l usor de tot in oala. Cu ajutorul unei linguri trageti usor albusul peste galbenus, astfel incat sa-l imbrace frumos si sa-l protejeze. Intr-un minut, maxim doua, oul e gata. Scoateti-l cu ajutorul unei spumiere, lasati-l sa se scurga apoi puneti-l peste amestecul de ciuperci. Repetati operatiunea cu celalalt ou.

Acum nu va mai ramane decat sa presarati deasupra putin din pesmetul ala de mai devreme si sa spargeti usor oul. Frumos, nu? V-am spus eu. Ia, ia luati de gustati un pic. Ei?

Pofta buna!

4 thoughts on “Comfort food (2)

  1. Buna dimineata! Acum nu o sa stau mult pe-aici ca fug repede la bucatarie sa execut acest mic dejun senzational! Dar ma intorc cu siguranta, sa vad cu ce bunatati ne mai imbii🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s