Antricoate marinate si cartofi cu malai la cuptor

Mda, cam bate vantul pe-aci de vreo doua saptamani. Si de vreo cateva ore a inceput si ninsoarea. O vreme numai buna sa incerci ceva consistent. Porc, desigur. Daca aveti drum pe la macelarie, cumparati doua antricoate cu os si apoi plecati ochii spre ecran sa va spun cum s-o pregatiti.

Pentru inceput, amestecati bine intr-un bol 3-4 linguri de ulei (de masline, daca aveti, daca nu, merge si d-ala de floare) cu doua linguri sos de soia, una de otet, una  de zeama de lamaie, una de sos Worchestershire si o lingurita de mustar Dijon. Gustati marinata si, daca simtiti nevoia, mai puteti adauga putina miere.

Taiati rondele o ceapa medie si 3-4 catei de usturoi si adaugati-le la marinata. Din ghiveciul cu rozmarin de la geam rupeti 2-3 crengute si sfaramati-le usor cu un pistil, pentru a elibera din uleiurile parfumate.

Puneti antricoatele pe un pat de ceapa si o crenguta de rozmarin. Deasupra mai puneti cateva rondele de ceapa si usturoi si o crenguta de rozmarin. Repetati operatiunea (in cazul in care aveti la dispozitie 4 antricoate, ca mine), apoi acoperiti vasul cu folie si dati la frigider pentru minim 4 ore (de preferat ar fi sa le lasati peste noapte). La jumatatea timpului, intoarceti bucatile de antricot astfel incat bucatile de deasupra sa ajunga pe fundul bolului.

Cand pregatiti masa, scoateti antricoatele din bol, curatati-le de ceapa, usturoi si rozmarin si prajiti-le in tigaia grill cateva minute pe fiecare parte. Dupa ce sunt gata, lasati-le cateva minute sa se odihneasca, pentru ca sucurile carnii sa se distribuie uniform.

Pentru garnitura puteti pregati cativa cartofi cu malai la cuptor. Aveti nevoie de 5-6 cartofi maricei, pe care ii taiati cubulete si ii fierbeti maxim 15 minute in apa cu sare. Cand au inceput sa se inmoaie, ii scurgeti bine de apa si ii puneti in tava. Presarati peste ei un amestec de malai, sare si piper. Eu am mai pus printre ei si cateva crengute de rozmarin, cativa catei de usturoi si ceapa din marinata.

Dati tava la cuptorul bine incins la temperatura medie-mare pentru aproximativ 45 de minute, intorcandu-i o data la jumatatea timpului.

Se serveste totulalaturi de o salata verde sau o salata de muraturi si un pahar de vin rosu.

Pofta buna!

6 gânduri despre “Antricoate marinate si cartofi cu malai la cuptor

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s