Prajitura cu lamaie si mure

Am refacut zilele trecute strata cu spanac si Emmentaler. In timp ce cotrobaiam prin congelator ca sa gasesc spanacul ce-l pusesem acolo pentru buna pastrare, am dat peste o punguta cu mure impietrita acolo de-asta vara. Am scos punguta la lumina si am pregatit desertul asta nu foarte dulce, dar foarte aromat.

Aveti nevoie de:

50 ml ulei

2 lingurite malai

250 g faina + 2 linguri

1,5 lingurite praf copt

1,5 lingurite bicarbonat de sodiu

praf sare

50 g zahar

zeama si coaja rasa de la 2 lamai

1 ou + 2 albusuri, batute usor

160 ml lapte in care topiti 50 g unt

1 esenta vanilie

300 g mure

Incingeti cuptorul la 180 de grade si puneti putina hartie de copt intr-o tava mica.

Amestecati bine ingredientele uscate. Adaugati pe rand celelalte ingrediente, amestecand bine dupa fiecare, pana sunt incorporate. Amestecati usor murele cu 2 linguri de faina apoi puneti-le pe fundul tavii. Zeama de la mure adaugati-o in compozitia de mai sus. Turnati amestecul de faina peste mure si dati la cuptor pentru maxim 45 de minute. Pentru mai multa siguranta puteti face testul cu scobitoarea.

Lasati prajitura sa se raceasca. Taiati-o in bucati potrivite, cerneti deasupra putin zahar pudra si serviti.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s