Testeaza reteta! (o noua provocare cu sprijinul Electrolux)

„Good things come to those who wait.” Asa suna sloganul unei campanii de publicitate care a intrat in istorie. Dar nu despre campania respectiva vreau sa va spun astazi, ci despre noua provocare pe care prietenii de la Electrolux m-au imputernicit sa v-o transmit. Ea se numeste „Testeaza reteta” si, daca nu este deja destul de evident, implica pregatirea acestei retete din partea voastra si prezentarea pozelor doveditoare pe adresa mea de mail (lambrumihai@gmail.com) pana pe data de 16 martie inclusiv.

Ce va iese la treaba asta? Pai castigatorul ma va insoti pe data de 22 martie (m-am interesat, pica intr-o joi) la Club Cortina din Corbeanca, unde vom gati impreuna reteta alaturi de alte doua bloggerite  (Cristina si Isabela) si castigatorii lor. Masa si dansurile sunt incluse😉.

Trebuie sa mai fac o precizare – nu va faceti griji daca nu sunteti din Bucuresti. Cei de la Electrolux ofera transport, cazare si micul dejun pentru cei care se afla in situatia mentionata.

Daca ati ajuns pana in punctul asta si sunteti deja incantati de idee, e timpul sa trecem la treaba!

Reteta cu care va provoc este una simpla, dar plina de arome care va vor duce cu gandul la Orientul Mijlociu – barcute de zucchini.

Ingrediente (pentru 4 persoane):

4 zucchini potriviti (daca nu gasiti, puteti folosi si dovlecei)

o lingura de ulei de masline

un ardei gras rosu sau galben, fara seminte, tocat cubulete

jumatate dintr-o ceapa potrivita, tocata marunt

2 catei de usturoi, tocati marunt

500 g carne macra (porc, curcan sau pui)

150 g stafide aurii

o jumatate de lingurita de sare

un sfert de lingurita de piper

un sfert de lingurita de scortisoara

100 g branza cheddar, rasa

2 lingurite seminte de pin (daca nu gasiti, puteti folosi alune de padure sau migdale decojite)

Metoda de preparare

1. Taiati zucchini/dovleceii in jumatate pe lungime. Cu ajutorul unei lingurite indepartati usor miezul si semintele, avand grija sa pastrati o margine de cativa milimetri de jur imprejur.

2. Puneti zucchini cu partea decupata in jos intr-un vas yena si turnati deasupra o jumatate de cana de apa. Acoperiti vasul cu folie de plastic, lasand un colt descoperit, pentru a permite iesirea aburului. Puneti vasul de yena in cuptorul cu microunde si lasati-l acolo la putere maxima pentru 4 minute. Repetati operatiunea pana ati gatit toti zucchini.

In cazul in care aveti niste zucchini prea mari pentru a-i baga in cuptorul cu microunde (asa cum am avut si eu), puteti fierbe o jumatate de cana de apa, puneti-o in tava si dati tava neacoperita la cuptorul incins pentru 2-3 minute.

3. Porniti cuptorul si setati-l la 200 de grade. In timp ce cuptorul se incalzeste, puneti o tigaie de teflon la foc potrivit si incalziti in ea uleiul de masline. Adaugati ardeiul gras, ceapa si usturoiul si gatiti-le aproximativ 5 minute, amestecand din cand in cand. Cand legumele au inceput sa se inmoaie, adaugati carnea in tigaie, sfaramand bucatile mai mari. Puneti in tigaie si stafidele si asezonati cu sare, piper si scortisoara. Gatiti pana cand carnea s-a rumenit usor. Stingeti focul si adaugati deasupra branza cheddar.

4. Umpleti fiecare jumatate de zucchini cu amestec din tigaie, apoi presarati deasupra semintele de pin/alunele de padure/migdalele tocate. Puneti zucchini intr-o tava cu hartie de copt si dati la cuptor pentru 10 minute, pana cand zucchini sunt patrunsi.

Spor la treaba si pofta buna!

Daca mai aveti si alte intrebari, nu ezitati sa ma contactati la adresa de mail mentionata.

Succes!

LATER EDIT: Intrucat concursul s-a terminat, am adaugat pozele din timpul prepararii retetei, precum si mici adaugiri/completari, ca sa va ajute atunci cand veti dori sa o preparati si voi.

6 gânduri despre “Testeaza reteta! (o noua provocare cu sprijinul Electrolux)

  1. As face si eu reteta asta, dar nu pot, chiar nu pot sa pun stafide si scortisoara intr-un amestec de carne.😦
    Poate data viitoare ma voi „potrivi” mai bine cu reteta propusa. Succes „candidatilor” si distractie placuta!🙂

    • Cristina, reteta e de influenta orientala, de-aia are ingredientele mentionate. Imi pare rau ca nu participi la concurs, dar tare mult mi-ar placea ca macar sa treci peste retinere si sa incerci si astfel de combinatii mai neobisnuite.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s