Tarta cu spanac si trei feluri de branza

Probabil o sa credeti ca am luat-o razna cu spanacul asta, dar mie-mi place, dom’ne. Iar de cand am descoperit noi metode de a-l gati, il vanez prin piata inca de cand apare, uneori la un pret ridicat. Dar atunci cand vrei sa mananci chestii care-ti plac, parca nu te mai uiti asa atent la portofel, nu? Ideea de baza a tartei am preluat-o de la Ileana, dar am ajustat-o pe placul meu, marind considerabil cantitatea de branza si diversitatea ei. De data numarul  magic s-a oprit la 3. Data viitoare… cine stie?

Ingrediente pentru aluat:

180 g făină

90 g unt rece, taiat cubulete

un ou

putin cimbru uscat

un praf de sare

Ingrediente pentru umplutura:

400 g spanac proaspat

300 g amestec branzeturi (eu am folosit telemea de vaca, telemea de capra si cascaval)

3-4 fire ceapa verde

un cubulet de unt

ulei

2 oua

Incepeti cu aluatul, incorporand treptat untul rece in amestecul de faina, cimbru si sare. La sfarsit, adaugati si oul si framantati pana obtineti o bila de aluat moale. Aici puteti proceda in doua feluri: ori il intindeti direct pe tava, ori il impachetati in folie de plastic si il dati la frigider pentru minim o ora.

In timpul asta va puteti apuca de spanac. Pe care il spalati bine de tot de pamant, ii taiati cozile si il opariti cateva secunde intr-o oala cu apa clocotita. (Sfat: Puteti pune in oala direct apa calda de la robinet pentru a micsora timpul de pregatire). Scoateti spanacul din oala si lasati-l sa se raceasca. Cand s-a racit, stoarceti-l cat de bine puteti si apoi tocati-l marunt.

Radeti branzeturile intr-un bol mare, apoi tocati marunt ceapa verde. Incalziti putin ulei intr-o tigaie de teflon. Cand uleiul s-a incalzit, topiti si cubuletul de unt, dupa care rumeniti usor ceapa verde. Dupa cateva minute, puneti in tigaie si spanacul, amestecati-le bine si stingeti focul.

Puneti amestecul din tigaie peste branzeturile rase si spargeti deasupra si cele doua oua. Amestecati bine compozitia.

Scoateti coca din frigider si intindeti-o in strat subtire. Puneti-o in tava de tarta, dati-i cateva gauri cu o furculita si coaceti-o „blind” la 160 de grade pentru maxim 15 minute. Lasati apoi aluatul sa se raceasca, dupa care turnati compozitia in tava. Dati din nou tava la cuptorul incins la 180 de grade pentru 40 de minute.

Scoateti tarta din cuptor si lasati-o sa se raceasca. O puteti servi simpla sau alaturi de putina carne de pui sau de curcan.

Pofta buna!

3 thoughts on “Tarta cu spanac si trei feluri de branza

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s