Tarta cu lamaie si zmeura

Sambata, am prins un moment in care am fost singur acasa pentru o ora si ceva, asa ca am incalcat regulile si am pornit cuptorul pentru a coace frumusetea asta de tarta. Si pentru ca a fost foarte buna, am fost partial iertat pentru caldura produsa in bucatarie.

Aluatul e acelasi pe care il fac de fiecare data, cel dupa reteta lui Mazi. Folosesc aluatul asta chiar si cand fac tarte sarate, cand elimin zaharul (d’oh!) si pun putina sare si cateva ierburi aromate. Imi place pentru ca iese de fiecare foarte fraged si nemaipomenit de gustos.

Pentru umplutura am folosit zeama si coaja intreaga de la 3 lamai si zeama de la o lamaie verde care incepuse sa se usuce prin frigider. Am mai adaugat 3 oua si un galbenus, 150 g zahar si 120 ml smantana grasa. Toate astea le-am pus la bain-marie pana cand temperatura compozitiei a ajuns la 60 de grade, iar apoi le-am trecut printr-o sita, ca sa scap de coaja de lamaie.

Cand aluatul era copt, am scazut temperatura cuptorului la 120 de grade. Am pus 300 g zmeura in aluatul copt si peste zmeura umplutura de lamaie.

Tarta a stat la cuptor 25 de minute (desi cred ca ar mai fi trebuit s-o las inca 5-10 minute). Odata racita a disparut subit. Noroc cu pozele astea…

Pofta buna!

4 gânduri despre “Tarta cu lamaie si zmeura

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s