Prajitura cu rubarba

Cred ca a trecut o luna de cand am facut prajitura asta, dar acum am gasit pozele prin calculator. A fost primul meu contact cu rubarba, despre care tot citeam pe blogurile altor pasionati de gatit. Asa ca mi-am luat inima in dinti si am cumparat cateva tije dulci fara sa am o reteta exacta in minte. Odata ajuns cu ele acasa, am cautat cateva retete, dar apoi am zis sa fac ceva simplu pentru inceput. Asa a aparut prajitura asta dulce, aromata si foaaaarte buna.

Aluatul a fost o mare surpriza. Este aluatul sub forma de firimituri pe care l-am folosit de atatea ori, doar ca de data asta l-am pus in tava fara sa apas prea mult pe el, asa ca a iesit usor si aerat. Am folosit:

80 g zahar

120 g unt, moale

200 g faina

Am amestecat mai intai zaharul si untul, dupa care am incorporat usor faina, pana cand am obtinut aluatul sub forma unor firimituri. Aluatul l-am pus intr-o tava cu hartie de copt si l-am apasat usor cu mana. L-am bagat apoi in cuptorul incins la 180 de grade pentru 15 minute, pana a devenit usor auriu.

Umplutura am facut-o in doua etape.  Am facut mai intai un piure din 300 g rubarba (desi trebuia sa folosesc 500 g) si 50 g (70 g) zahar pe care le-am pus intr-o tigaie la foc mediu cam 10 minute, pana cand rubarba s-a inmuiat de tot si s-a transformat intr-un piure.

Cand piureul s-a racit, l-am amestecat cu 2 linguri de zeama de lamaie. Am adaugat apoi (pe rand) 3 oua batute, 60 g zahar si o lingura de amidon.

Am scazut temperatura cuptorului la 160 de grade si am dat prajitura din nou la cuptor pentru 20-25 de minute pana cand umplutura devine pufoasa si incepe sa se rumeneasca. Am lasat prajitura sa se raceasca, apoi am presarat deasupra putin zahar pudra.

Pofta buna!

8 gânduri despre “Prajitura cu rubarba

Lasă un răspuns către The Wandering Oltean Anulează răspunsul