Pere caramelizate cu ricotta si iaurt cu mac

Vara e inca in toi. Desi temperaturile s-au mai domolit, ma cuprinde o sila atunci cand intru in bucatarie de numa-numa. Si toate astea le pun in seama concediului care se mijeste in zare. In weekend am reusit, totusi, sa fac un efort si sa pregatesc ceva dulce. Texturile usoare si delicate m-au dat pe spate, iar aromele m-au innebunit de-a dreptul.

Pentru un desert in doi aveti nevoie de o para mare, pe care o feliati cat de subtire puteti (va puteti folosi de o mandolina, daca aveti vreuna prin bucatarie). Puneti feliile intr-un vas in care ati amestecat o lingura de miere si sucul de la o jumatate de lamaie si lasati-le acolo pentru cateva minute.

Incingeti o tigaie si topiti in ea un cubulet mic de unt. Puneti feliile de para in tigaie si rumeniti-le cateva minute pe fiecare parte.

Construiti desertul alternand feliile de para cu cateva lingurite de branza ricotta (cam 200 g in total). Serviti cu cateva linguri de iaurt alaturi in care ati presarat putin mac, fulgi de cocos sau bucatele de alune de padure.

Pofta buna!

4 gânduri despre “Pere caramelizate cu ricotta si iaurt cu mac

  1. Texturile si aromele sunt sigura ca te-au dat pe spate, insa mai cred ca si aspectul final te-a cucerit…pe mine DA, este atat de fin si elegant!!!
    Relaxare maxima’ti doresc!
    O zi faina:-)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s