Sunt plecat deja de doua zile in concediu la mare, dar m-am gandit sa nu va las fara o isprava culinara saptamana asta. Am pregatit-o saptamana trecuta, ca urmare a petrecerii GoodFood, unde, din nefericire, nu am apucat sa-i gust, asa ca am simtit nevoia sa-i reproduc acasa. Daca stau bine sa ma gandesc, sunt primii burgeri pe care i-am facut vreodata si sunt sigur ca nu vor ultimii.
Combinand ingrediente din mai multe retete dupa gust, am ajuns la combinatia de mai jos:
550 g carne de curcan, tocata
un dovlecel/zucchini potrivit
un ardei gras rosu
o ceapa rosie, maricica
2 catei de usturoi
un ou, batut
o jumatate de legatura de patrunjel
doua linguri pesmet
o lingura de cimbru, oregano si busuioc, proaspete
sare, piper
chifle, castraveti murati, ketchup, inele de ceapa, pentru servit
Dovlecelul l-am ras marunt si l-am amestecat cu carnea tocata.
Am tocat marunt ardeiul gras, ceapa rosie, patrunjelul si usturoiul. In acest moment, ar fi trebuit sa inmoi intr-o tigaie cu ulei de masline ardeiul si ceapa. Am preferat varianta mai rapida, asa ca le-am lasat crude si le-am adaugat peste amestecul de carne si dovlecel.
Am adaugat oul, pesmetul si verdeturile si le-am amestecat bine de tot. Am asezonat cu sare si piper proaspat macinat din belsug, am format burgerii (mi-au iesit vreo 10) si i-am lasat vreo 15 minute sa se amestece aromele. In timpul asta am incins cuptorul la 180 de grade. Am pus apoi burgerii intr-o tava cu hartie de copt si i-am copt vreo 7-8 minute pe fiecare parte. I-am scos apoi din cuptor si i-am lasat sa se raceasca.
Pentru servit m-am folosit de o chifla taiata pe jumatate, un rand de felii de castraveti murati, am asezat deasupra lor burgerul, apoi un strat de ketchup si cateva rondele de ceapa rosie. It was a sweet pleasure!
poftiti la McLAMBRU’S !!!!
Ce bine arata si ce buni sunt! Am facut si noi dar cu carne de vitel de data asta:) te pupam
Da, i-am ochit si eu pe-ai vostri…
arata f bine! mi-e pofta…