Parada Dulce Romanie la editia aniversara de 2 ani

Luna octombrie a ajuns la sfarsit si odata cu ea si provocarea pe care v-am lansat-o la inceput de toamna. N-a fost o editie ca oricare alta, pentru ca proiectul Mihaelei a implinit doi ani de cand ne strange in jurul lui pe toti cei pasionati de bucatarit. In mintea mea asta a sunat ca o mare petrecere unde sa ne strangem cu totii si sa ne bucuram, sa ne impartim ganduri bune, felicitari si incurajari. Si asta am vazut si in retetele voastre – inspiratie, entuziasm si nu in ultimul rand, o mare pasiune pentru gatit. Si pentru asta, dati-mi voie sa ma inclin.

Pentru ca este o editie aniversara, mi-am permis sa va fac si eu un mic cadou la care am muncit luna asta. E vorba de un infografic simplu ce contine o scurta istorie a proiectului si doua topuri: unul cu numarul de participari si unul cu numarul de retete postate. Imi pare rau doar ca nu am avut mai mult timp pentru a-l face si mai interesant:

Dar sa nu uit pentru ce sunteti cu totii aici. Sa nu mai prelungesc momentul pe care il asteptati si sa va invit la spectacol. Mai vreau sa fac doar o mica nota: pentru a usura lectura, am inclus linkurile in pozele fiecarui preparat; asa ca daca vreti sa vedeti o reteta, doar dati click pe poza ei si veti fi directionat direct catre blogul autorului/autoarei. Multumesc.

Doamnelor si domnilor, prieteni dragi, dati-mi voie sa va prezint

.

.

Parada Dulce Romanie

.

.

Prima care a luat taurul de coarne si a raspuns provocarii a fost Cristina (Diva in bucatarie). A revenit la scurt timp cu inca un preparat, iar la sfarsit de editie a plusat si cu un tort. Va invit sa le gustati!

Diva in bucatarie: Cuburi cu mere si nuci
Diva in bucatarie: Chec cu morcovi si nuci
Diva in bucatarie: Tort spirala cu crema de ciocolata

O cunosc pe Brindusa (Cooking with my soul) de ceva timp si pot spune cu mana pe furculita ca are unul din cele mai faine bloguri cu specific culinar. Si asta pentru ca din imaginile preparatelor ei reiese intotdeauna placerea pe care o are pentru gatit. Aveti si aici un exemplu:

Cooking with my soul: Tarta cu smochine, branza cu mucegai si ceapa caramelizata

De vreo 2 ani de zile, Elena (My Fancy Cake) bucatareste de zor preparate delicioase. Si nu doar atat, le si imparte cu noi la paradele Dulce Romanie. Nu de aia e pe primul loc in topul postarilor. Pentru prajitura ei parca as bate un drum pana la Brasov:

My Fancy Cake: Prajitura Deliciu
Din Suceava, Irina (Bucataria Irinei) m-a incantat cu un tort cu crema de nuci si biscuiti. Sper sa va placa si voua!
Bucataria Irinei: Tort cu crema de nuci si biscuiti
Adriana de la Bon Mot Cuisine a ales sa pregateasca un preparat italian:
Bon Mot Cuisine: Salata de ton cu orez
Daniela (Ella’s Kitchen) mi-a spus ca ii este greu sa aleaga intre cele 3 retete pe care le-a pregatit, asa ca le-am primit pe toate cu bratele deschise.
Ella’s Kitchen: Somon in foietaj
Ella’s Kitchen: Ospatul vanatorului
Ella’s Kitchen: Tagliatelle cu fructe de mare si cerneala de sepie
I’m a sucker for sweets. Urmaresc blogul Paulei (Enjoy Dessert!) de ceva vreme si va puteti da seama de ce: deserturi care mai de care mai imbietoare, puse foarte bine in evidenta de fotografii inspirate si expresive. Aveti mai jos doua exemple:
Enjoy Dessert!: Triple Chocolate Toffifee Cheese Cake
Enjoy Dessert!: Best Ever Chocolate Cake

Numele ei – Simona Haliga – probabil nu va spune prea mult. Insa daca nici de blogul ei (Alison’s Trials) nu ati auzit, ati face bine sa deshideti linkul asta si s-o adaugati repejor la bookmarks. Si dupa aceea sa stati cinci minute la colt. De 3 ani si jumatate Simona gateste, fotografiaza si ne incanta cu bunatati. Pentru parada noastra aniversara s-a pregatit ca la carte:

Alison’s Trials: Tarta cu smochine si branza de capra

Georgiana si Iolanda sunt doua prietene dragi mie. De cand le-am descoperit prin blogosfera, mi-a placut stilul lor simplu si imbietor in care pregatesc toate retetele. In bucataria lor (Sisters Kitchen) miroase mereu bine de tot. Nu ma credeti? Imaginati-va aromele ce razbat din preparatul lor:

Sisters Kitchen: Pastrama de berbecut cu mamaliguta

Ma vad nevoit sa recunosc – de Alexandra nu stiam mai nimic. Insa cand mi-a trimis reteta ei pentru parada am fost impresionat de calitatea fotografiilor, asa ca i-am luat blogul (Menta si rozmarin) la puricat. Ce am aflat? Pe scurt, retete vegetariene delicioase, paine si buna dispozitie.

Menta si rozmarin: Unt de casa cu sare roz de Himalaya

Cred ca Ana s-a  vorbit cu Alexandra, pentru ca amandoua mi-au trimis retele lor cam in acelasi timp. Asta nu ar fi mare lucru, insa si Ana imbie pe toata lumea ce-i trece pragul blogului (Blogul cu legume) tot cu retete vegetariene minunate. Un exemplu minunat pentru toamna ce-a inceput este tarta ei cu prune si bezea:

Blogul cu legume: Tarta de toamna cu prune si bezea cu nuci

Frumos, curat, ingrijit. Cam asa as caracteriza blogul omonim al lui Razvan Anton. Scuze, am zis si detaliat? Ar trebui, pentru ca fiecare din retelele lui este descrisa foarte explicit si in imagini. Pentru parada, Razvan m-a surprins cu o spata de iepure umpluta cu prune, gatita printr-o tehnica asemanatoare sous-vide-ului. Aruncati-i o privire, n-o sa va para rau.

Razvan Anton: Spata de iepure umpluta cu prune in coniac

Tocmai din Targu-Mures, draga de Alexandra (Bucataria familiei mele), mamica mandra a doi baieti minunati, m-a incantat cu un chutney aromat. Te țuc, Alexandra!🙂

Bucataria familiei mele: Chutney de ardei copt gras si iute

Ok, linistiti-va un pic. Verificati inca o data ca v-ati spalat pe maini, aranjati-va cravatele si neteziti-va fustele. Aranjati tacamurile, farfuriile si paharele la milimetru. Gata? Isi face intrarea la parada Cornel, olteanul nostru ratacitor. Atat de ratacitor ca a ajuns tocmai in America. Pentru ca e un tip ambitios, Cornel a ales sa pregateasca toate retetele din cartea French Laundry a lui Thomas Keller. Si pentru asta trebuia sa curatam un pic firimiturile de pe masa, nu credeti? Ia dati cu ochiul mai jos si spuneti-mi daca am dreptate:

The Wandering Oltean: Scoici jumbo prajite, cu piure de asparagus si ciuperci Morel
The Wandering Oltean: Iepure in bacon afumat cu fenicul caramelizat si ulei de fenicul

Va spun doar numele blogului ei (Delicious Flavours) si deja ar trebui sa aveti in minte imagini care mai de care mai atragatoare. Preparate surprinzatoare, poze frumoase, pe scurt – un blog interesant:

Delicious Flavours: Brownies cu dulceata de capsuni si crema de mascarpone

Tocmai din targul Iesilor, Dana, mare amatoare de Prajiturici si alte dulciuri m-a surprins placut reproducand intr-o nota personala desertul regal pe care am ajuns sa-l iubesc:

Prajiturici si alte dulciuri: Gateau au chocolat
Conform denumirii blogului ei are bucataria deschisa non-stop. Si pentru ca toamna a inceput, Gabriela (Kitchen Open 24h/day) a ales un desert de sezon, dulce si parfumat:
Kitchen Open 24h/day: Batoane cu dovleac

Cosmina si-a pornit blogul (Clipe delicioase) anul acesta in ianuarie si are deja postate peste 50 de retete. Cea mai buna dintre cele de pana acum mi-a trimis-o si mie, ca sa o pun la loc de cinste in parada aniversara. Arata tare bine perele astea!

Clipe delicioase: Pere umplute in aluat si vin

De cand provocarea Dulce Romanie a intrat in al doilea an, Ramona (Piri Piri e Canela) a fost o prezenta constanta, participand la fiecare editie. Nu a vrut sa se lase mai prejos nici de data asta, asa ca ne-a trimis o reteta de biscuiti:

Piri Piri e Canela: Biscuiti de unt cu nuci

Am fost surprins sa vad cati romani plecati prin lume au bloguri pe care isi publica indemanarile in ale gatitului. Tocmai din Elvetia, Kadia m-a surprins cu aceasta reteta superba de risotto, intr-o prezentare high-class:

In jurul Kadiei: Risotto cu dovleac

Inca de cand am strans informatii pentru infografic mi-a sarit in ochi numele ei: Daciana Sârbu. Mi-am pus intrebarea: oare e…? Am aflat si eu si va spun si voua: nu, nu este. Daciana noastra este din Targu Mures si gateste intr-0 bucatarie fermecata (Bucataria cu mirodenii) tot felul de bunatati, cu poze deosebite. Pentru parada noastra nu a venit cu mana goala:

Bucataria cu mirodenii: Mini brownies cu glazura de dovleac

Umbla vorba prin targ cum ca are la centura o gramada de cursuri de bucatarit. Avand in vedere ce am vazut pe blogul ei (Foodie Family), nu pot sa o contrazic. Va invit sa ii faceti o vizita Monicai, the-foodiest-mommy-around si sa incercati this-eye-popping-mouth-watering-dessert:

Foodie Family: Tarta cu ciocolata si caramel sarat

Ne-am imprietenit anul trecut, la petrecerea Electrolux de Craciun. Am avut de atunci cateva reprize de gatit cot la cot si va jur ca se descurca minunat. Ileana (Papa la Ile) nu a vrut sa lase sa treaca parada fara a ne oferi o bucatica din tarta ei de toamna:

Papa la Ile: Tartă cu nectarine și frangipane

Cand ma uit la numarul de retete postate de Violeta in Caietul cu retete, imi dau seama ca mai am drum lung pana sa ajung la nivelul asta. De data asta a reusit sa ma impresioneze (si sper sa reuseasca acelasi lucru si cu voi) cu doua retete minunate:

Caietul cu retete: Rata cu ananas
Caietul cu retete: Tort cu praline si crema caramel

Cand a gazduit provocarea Dulce Romanie pe blogul ei, Adina (Mitinita) a avut cel mai mare numar de participanti si cel mai mare numar de retete. La randul ei, este o prezenta constanta a provocarii, inca de pe vremea cand nu avea blogul propriu si posta pe bloguri comune. Astazi ne-a oferit spre prezentare o reteta coreeana:

Mitinita: Chiftelute coreene cu kimchi de varza

E pe locul I in topul participarilor la Dulce Romanie, asa ca nu avea cum sa lipseasca nici de data asta. Iuliana (Retete fel de fel) mi-a incantat ochii cu niste vinete umplute pe care promit ca le voi incerca si eu:

Retete fel de fel: Vinete umplute cu mozarella si rosii

Simona a vrut sa ia parte la parada, asa ca a trimis la inaintare doua retete:

Simona’s World: Ciorba de dovlecei cu lapte batut
Simona’s World: Fazan cu legume si cus-cus

O prietena adevarata, un fotograf excelent si un bucatar mereu surprinzator. Catalina nu a vrut sa rateze parada noastra aniversara asa ca ne-a trimis o iubibila cu prune. Let’s all Kiss the cookshall we?

Kiss the cook: Prajitura iubita cu prune

Delicatesa culinara e un blog de familie. Aici gatesc impreuna Iulian si Cornelia si, ocazional, matusa lor. Gasiti aici tot ce va pofteste inima: tarte, pizza, ciorbe, dar si salate sau deserturi. Aruncati o privire, zic:

Delicatesa culinara: Iepure cu masline si ciuperci

Tot un blog de familie au si Daiana si Cosmin (Simplu si bun). E un blog impresionant, plin de retete pe care le voi repeta si eu in curand. Acum nu stiu cum e chestia cu simplu (se subintituleaza „doi doctori in bucatarie”)😉, dar la partea de bun eu le dau nota maxima. Voi, ceilalti membrii ai juriului, cum votati?

Simplu si bun: Inghetata de ulei de masline cu rosii caramelizate
Simplu si bun: Tortelli/ravioli cu creveti in sos de zucchini si curcuma

Simplitatea poate de multe ori sa ne surprinda. Andreea (Caietul cu minuni) a mizat pe ea si ne-a trimis spre vizionare o reteta cu gogosari:

Caietul cu minuni: Gogosari in sos tomat

Imi place cand oameni noi se alatura paradei si accepta provocarea pe care noi, gazdele ei, o lansam in fiecare luna in blogosfera culinara. Roxana (Rookie Food) este ultima nou-venita in parada noastra si ma bucur tare mult ca a facut-o, pentru ca are un blog tare fain. Si pe langa faptul ca gateste bine, scrie si bine. Sa-i acordam cateva aplauze, se poate?

Rookie Food: Budinca de orez cu lapte de cocos si dovleac

Nu se putea sa avem o parada fara sa ne insoteasca un bazait de albina. Draga de Alice (Alice Albinutza) si-a suflecat mainile, pardon, a asistat-o pe Miruna ei la prepararea acestor eclere de toamna. Se pricepe buburuza…

Alice Albinutza: Eclere cu crema de castane

Mamica a unui baietel, inginer, bucatar pasionat, blogger (nu neaparat in ordinea asta). Toate astea si parca nu ajung sa o descriu pe Dana (Pusik’s Blog), care ne imbie cu o reteta traditionala:

Pusik’s Blog: Sarmalute in vas roman

Si, cu voia dumneavoastra, cel care inchide parada voi fi eu, amfitrionul ei cu un tort de clatite ciocolatoase cu crema si caramel de portocale

Placeri simple: Tort de clatite cu cacao si caramel de portocale

si o bagheta cu unt, usturoi si patrunjel care a facut ravagii printre toti prietenii mei si pentru care pregatesc deja o continuare, la fel de spectaculoasa.

Placeri simple: Bagheta cu unt, usturoi si patrunjel

 .

Astea fiind spuse, as vrea sa va multumesc din suflet ca mi-ati trecut pragul si m-ati ajutat in a crea aceasta parada impresionanta. Luna viitoare provocarea se intoarce acasa si nu pot sa va spun ca de-abia astept sa vad la ce ne provoaca Mihaela.

Va urez sa fiti la fel de entuziasti si inspirati!

Mihaela, ai legatura!

25 de gânduri despre “Parada Dulce Romanie la editia aniversara de 2 ani

  1. Scuze, ca desi am promis, nu am reusit sa particip. Felicitari participantilor, dar in mod special gazdei pentru prezentarea facuta fiecaruia. Am multe bloguri pe care le urmaresc cu drag dar de multe ori nu stiu cine se ascunde in spate unor retete minunate. Felicitari!

  2. Mihai, multumesc pentru surpriza, graficul este impresionant, ma bucur mult ca ti-ai facut timp pentru el. Imi pare rau ca nu am putut participa luna asta (nu am participat la prima si la ultima pana acum), dar promit ca revin cu forte proaspete, sunt foarte inspirata si motivata de toti participantii. Multumesc tuturor care duc mai departe traditia asta, cu parade una mai frumoasa ca alta. Foarte inspirate prezentarile fiecarui participant!

  3. Ce parada frumoasa si m-a impresionat ca ai facut fiecare postare personala si ca ai spus cateva ceva despre fiecare participant. Tare faina si surpriza! Multumim ptr gazduire,ai facut o treaba tare buna.

  4. Ce paradaaa Mihai, impresionant! Multumim tare mult, pt gazduire, pt cuvintele frumoase….ce frumos ar fi sa fie si reala treaba asta, nu? Sa ne putem intalni asa cu totii+preparate😀

    te pupam,
    o zi frumoasa

  5. Superba parada!!!! Cat de frumos ai scris despre fiecare, foarte frumos, imi place totul, Foarte tare graficul, ai muncit la el, nu gluma, iar rezultatul este minunat. Felicitari!!! Multumim pentru gazduire🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s