Luna octombrie a ajuns la sfarsit si odata cu ea si provocarea pe care v-am lansat-o la inceput de toamna. N-a fost o editie ca oricare alta, pentru ca proiectul Mihaelei a implinit doi ani de cand ne strange in jurul lui pe toti cei pasionati de bucatarit. In mintea mea asta a sunat ca o mare petrecere unde sa ne strangem cu totii si sa ne bucuram, sa ne impartim ganduri bune, felicitari si incurajari. Si asta am vazut si in retetele voastre – inspiratie, entuziasm si nu in ultimul rand, o mare pasiune pentru gatit. Si pentru asta, dati-mi voie sa ma inclin.
Pentru ca este o editie aniversara, mi-am permis sa va fac si eu un mic cadou la care am muncit luna asta. E vorba de un infografic simplu ce contine o scurta istorie a proiectului si doua topuri: unul cu numarul de participari si unul cu numarul de retete postate. Imi pare rau doar ca nu am avut mai mult timp pentru a-l face si mai interesant:
Dar sa nu uit pentru ce sunteti cu totii aici. Sa nu mai prelungesc momentul pe care il asteptati si sa va invit la spectacol. Mai vreau sa fac doar o mica nota: pentru a usura lectura, am inclus linkurile in pozele fiecarui preparat; asa ca daca vreti sa vedeti o reteta, doar dati click pe poza ei si veti fi directionat direct catre blogul autorului/autoarei. Multumesc.
Doamnelor si domnilor, prieteni dragi, dati-mi voie sa va prezint
.
.
Parada Dulce Romanie
.
.
Prima care a luat taurul de coarne si a raspuns provocarii a fost Cristina (Diva in bucatarie). A revenit la scurt timp cu inca un preparat, iar la sfarsit de editie a plusat si cu un tort. Va invit sa le gustati!



O cunosc pe Brindusa (Cooking with my soul) de ceva timp si pot spune cu mana pe furculita ca are unul din cele mai faine bloguri cu specific culinar. Si asta pentru ca din imaginile preparatelor ei reiese intotdeauna placerea pe care o are pentru gatit. Aveti si aici un exemplu:

De vreo 2 ani de zile, Elena (My Fancy Cake) bucatareste de zor preparate delicioase. Si nu doar atat, le si imparte cu noi la paradele Dulce Romanie. Nu de aia e pe primul loc in topul postarilor. Pentru prajitura ei parca as bate un drum pana la Brasov:




Numele ei – Simona Haliga – probabil nu va spune prea mult. Insa daca nici de blogul ei (Alison’s Trials) nu ati auzit, ati face bine sa deshideti linkul asta si s-o adaugati repejor la bookmarks. Si dupa aceea sa stati cinci minute la colt. De 3 ani si jumatate Simona gateste, fotografiaza si ne incanta cu bunatati. Pentru parada noastra aniversara s-a pregatit ca la carte:

Georgiana si Iolanda sunt doua prietene dragi mie. De cand le-am descoperit prin blogosfera, mi-a placut stilul lor simplu si imbietor in care pregatesc toate retetele. In bucataria lor (Sisters Kitchen) miroase mereu bine de tot. Nu ma credeti? Imaginati-va aromele ce razbat din preparatul lor:

Ma vad nevoit sa recunosc – de Alexandra nu stiam mai nimic. Insa cand mi-a trimis reteta ei pentru parada am fost impresionat de calitatea fotografiilor, asa ca i-am luat blogul (Menta si rozmarin) la puricat. Ce am aflat? Pe scurt, retete vegetariene delicioase, paine si buna dispozitie.

Cred ca Ana s-a vorbit cu Alexandra, pentru ca amandoua mi-au trimis retele lor cam in acelasi timp. Asta nu ar fi mare lucru, insa si Ana imbie pe toata lumea ce-i trece pragul blogului (Blogul cu legume) tot cu retete vegetariene minunate. Un exemplu minunat pentru toamna ce-a inceput este tarta ei cu prune si bezea:

Frumos, curat, ingrijit. Cam asa as caracteriza blogul omonim al lui Razvan Anton. Scuze, am zis si detaliat? Ar trebui, pentru ca fiecare din retelele lui este descrisa foarte explicit si in imagini. Pentru parada, Razvan m-a surprins cu o spata de iepure umpluta cu prune, gatita printr-o tehnica asemanatoare sous-vide-ului. Aruncati-i o privire, n-o sa va para rau.

Tocmai din Targu-Mures, draga de Alexandra (Bucataria familiei mele), mamica mandra a doi baieti minunati, m-a incantat cu un chutney aromat. Te țuc, Alexandra! 🙂

Ok, linistiti-va un pic. Verificati inca o data ca v-ati spalat pe maini, aranjati-va cravatele si neteziti-va fustele. Aranjati tacamurile, farfuriile si paharele la milimetru. Gata? Isi face intrarea la parada Cornel, olteanul nostru ratacitor. Atat de ratacitor ca a ajuns tocmai in America. Pentru ca e un tip ambitios, Cornel a ales sa pregateasca toate retetele din cartea French Laundry a lui Thomas Keller. Si pentru asta trebuia sa curatam un pic firimiturile de pe masa, nu credeti? Ia dati cu ochiul mai jos si spuneti-mi daca am dreptate:

Va spun doar numele blogului ei (Delicious Flavours) si deja ar trebui sa aveti in minte imagini care mai de care mai atragatoare. Preparate surprinzatoare, poze frumoase, pe scurt – un blog interesant:

Tocmai din targul Iesilor, Dana, mare amatoare de Prajiturici si alte dulciuri m-a surprins placut reproducand intr-o nota personala desertul regal pe care am ajuns sa-l iubesc:


Cosmina si-a pornit blogul (Clipe delicioase) anul acesta in ianuarie si are deja postate peste 50 de retete. Cea mai buna dintre cele de pana acum mi-a trimis-o si mie, ca sa o pun la loc de cinste in parada aniversara. Arata tare bine perele astea!

De cand provocarea Dulce Romanie a intrat in al doilea an, Ramona (Piri Piri e Canela) a fost o prezenta constanta, participand la fiecare editie. Nu a vrut sa se lase mai prejos nici de data asta, asa ca ne-a trimis o reteta de biscuiti:

Am fost surprins sa vad cati romani plecati prin lume au bloguri pe care isi publica indemanarile in ale gatitului. Tocmai din Elvetia, Kadia m-a surprins cu aceasta reteta superba de risotto, intr-o prezentare high-class:

Inca de cand am strans informatii pentru infografic mi-a sarit in ochi numele ei: Daciana Sârbu. Mi-am pus intrebarea: oare e…? Am aflat si eu si va spun si voua: nu, nu este. Daciana noastra este din Targu Mures si gateste intr-0 bucatarie fermecata (Bucataria cu mirodenii) tot felul de bunatati, cu poze deosebite. Pentru parada noastra nu a venit cu mana goala:

Umbla vorba prin targ cum ca are la centura o gramada de cursuri de bucatarit. Avand in vedere ce am vazut pe blogul ei (Foodie Family), nu pot sa o contrazic. Va invit sa ii faceti o vizita Monicai, the-foodiest-mommy-around si sa incercati this-eye-popping-mouth-watering-dessert:

Ne-am imprietenit anul trecut, la petrecerea Electrolux de Craciun. Am avut de atunci cateva reprize de gatit cot la cot si va jur ca se descurca minunat. Ileana (Papa la Ile) nu a vrut sa lase sa treaca parada fara a ne oferi o bucatica din tarta ei de toamna:

Cand ma uit la numarul de retete postate de Violeta in Caietul cu retete, imi dau seama ca mai am drum lung pana sa ajung la nivelul asta. De data asta a reusit sa ma impresioneze (si sper sa reuseasca acelasi lucru si cu voi) cu doua retete minunate:

Cand a gazduit provocarea Dulce Romanie pe blogul ei, Adina (Mitinita) a avut cel mai mare numar de participanti si cel mai mare numar de retete. La randul ei, este o prezenta constanta a provocarii, inca de pe vremea cand nu avea blogul propriu si posta pe bloguri comune. Astazi ne-a oferit spre prezentare o reteta coreeana:

E pe locul I in topul participarilor la Dulce Romanie, asa ca nu avea cum sa lipseasca nici de data asta. Iuliana (Retete fel de fel) mi-a incantat ochii cu niste vinete umplute pe care promit ca le voi incerca si eu:

Simona a vrut sa ia parte la parada, asa ca a trimis la inaintare doua retete:


O prietena adevarata, un fotograf excelent si un bucatar mereu surprinzator. Catalina nu a vrut sa rateze parada noastra aniversara asa ca ne-a trimis o iubibila cu prune. Let’s all Kiss the cook, shall we?

Delicatesa culinara e un blog de familie. Aici gatesc impreuna Iulian si Cornelia si, ocazional, matusa lor. Gasiti aici tot ce va pofteste inima: tarte, pizza, ciorbe, dar si salate sau deserturi. Aruncati o privire, zic:

Tot un blog de familie au si Daiana si Cosmin (Simplu si bun). E un blog impresionant, plin de retete pe care le voi repeta si eu in curand. Acum nu stiu cum e chestia cu simplu (se subintituleaza „doi doctori in bucatarie”) ;), dar la partea de bun eu le dau nota maxima. Voi, ceilalti membrii ai juriului, cum votati?


Simplitatea poate de multe ori sa ne surprinda. Andreea (Caietul cu minuni) a mizat pe ea si ne-a trimis spre vizionare o reteta cu gogosari:

Imi place cand oameni noi se alatura paradei si accepta provocarea pe care noi, gazdele ei, o lansam in fiecare luna in blogosfera culinara. Roxana (Rookie Food) este ultima nou-venita in parada noastra si ma bucur tare mult ca a facut-o, pentru ca are un blog tare fain. Si pe langa faptul ca gateste bine, scrie si bine. Sa-i acordam cateva aplauze, se poate?

Nu se putea sa avem o parada fara sa ne insoteasca un bazait de albina. Draga de Alice (Alice Albinutza) si-a suflecat mainile, pardon, a asistat-o pe Miruna ei la prepararea acestor eclere de toamna. Se pricepe buburuza…

Mamica a unui baietel, inginer, bucatar pasionat, blogger (nu neaparat in ordinea asta). Toate astea si parca nu ajung sa o descriu pe Dana (Pusik’s Blog), care ne imbie cu o reteta traditionala:

Si, cu voia dumneavoastra, cel care inchide parada voi fi eu, amfitrionul ei cu un tort de clatite ciocolatoase cu crema si caramel de portocale

si o bagheta cu unt, usturoi si patrunjel care a facut ravagii printre toti prietenii mei si pentru care pregatesc deja o continuare, la fel de spectaculoasa.

.
Astea fiind spuse, as vrea sa va multumesc din suflet ca mi-ati trecut pragul si m-ati ajutat in a crea aceasta parada impresionanta. Luna viitoare provocarea se intoarce acasa si nu pot sa va spun ca de-abia astept sa vad la ce ne provoaca Mihaela.
Va urez sa fiti la fel de entuziasti si inspirati!
Mihaela, ai legatura!
[…] 2012 – Placeri simple – cea mai bună reţetă […]
Scuze, ca desi am promis, nu am reusit sa particip. Felicitari participantilor, dar in mod special gazdei pentru prezentarea facuta fiecaruia. Am multe bloguri pe care le urmaresc cu drag dar de multe ori nu stiu cine se ascunde in spate unor retete minunate. Felicitari!
O parada delicioasa si tare frumos prezentata! Felicitari tuturor participantilor si mai ales gazdei!
Felicitãri gazdei si participantilor, aratã totul perfect, vã pup:)
Frumoasa parada! Multumesc pentru prezentare!
Frumoasa parada, imi pare rau ca am ratat participarea.
Frumoasa parada, pacat ca n-am reusit sa apar si eu la inerval.
o parada pe masura aniversarii! Felicitari,ai fost o gazda minunata!
Foarte frumos! Superb si graficul! Felicitari!
La multi, multi ani frumosului proiect si felicitari tuturor!
Superba prezentarea. Iti multumesc mult pentru toate cuvintele calde si din inima spuse despre toti participantii. Iar statistica.. jos palaria. Ai muncit ceva 🙂
Ma duc acum sa vad mai pe larg ce a mesterit fiecare.
Hugs.
Cred ca este una ditre cele mai frumoase parade,completa si cu multe bunatati.Multumim pentru efortul tau,ai fost o gazda pe cinste! 🙂
Mihai, multumesc pentru surpriza, graficul este impresionant, ma bucur mult ca ti-ai facut timp pentru el. Imi pare rau ca nu am putut participa luna asta (nu am participat la prima si la ultima pana acum), dar promit ca revin cu forte proaspete, sunt foarte inspirata si motivata de toti participantii. Multumesc tuturor care duc mai departe traditia asta, cu parade una mai frumoasa ca alta. Foarte inspirate prezentarile fiecarui participant!
Mai, mai să mușc din monitor!! Noroc că-i tare și deloc gustos :))
Foarte frumoasă parada, iar tu ai fost o gazdă minunată! Felicitări tuturor!
Foarte tare parada ta !!!! Esti o gazda minunata si tare imi place cum „gandesti” … aplauze… Si eu te țuc !!!
Ce parada frumoasa si m-a impresionat ca ai facut fiecare postare personala si ca ai spus cateva ceva despre fiecare participant. Tare faina si surpriza! Multumim ptr gazduire,ai facut o treaba tare buna.
Cu atatea bunataturi, sa tot benchetuiesti inainte de inceperea postului… Multumesc pentru gazduire!
multumim de gazduire,cuvintele calde si imaginile atit de graitoare!felicitari tie si participantilor!:)
O parada frumoasa. Mi-a placut mult clasamentul facut! Felicitari.
Foarte frumoasa parada si ma bucur sa fac parte din ea. Multumiri Mihaelei si lui Mihai. /hug
Ce paradaaa Mihai, impresionant! Multumim tare mult, pt gazduire, pt cuvintele frumoase….ce frumos ar fi sa fie si reala treaba asta, nu? Sa ne putem intalni asa cu totii+preparate 😀
te pupam,
o zi frumoasa
Chiar ca multumim pentru tot efortul tau!
O parada impresionanta la superlativ, asa cum se si cuvine la aniversarea celor doi anisori!
Multumim pentru gazduire si pentru cuvintele frumoase!
Superba parada!!!! Cat de frumos ai scris despre fiecare, foarte frumos, imi place totul, Foarte tare graficul, ai muncit la el, nu gluma, iar rezultatul este minunat. Felicitari!!! Multumim pentru gazduire 🙂
Multumim pentru gazduire si cuvintele frumoase!
Ce parada …..! Multumim pentru cuvintele frumoase pe care le-ai gasit pentru fiecare in parte.