01

Mezzalune rosii cu crema de branza si spanac

Concursul Electrolux Inspiration Food Marathon continua astazi cu reteta numarul doi. Tema impusa este Italian pasta.

Ideea acestei retete o am in minte de acum cativa ani, cand am vopsit oua rosii de Paste folosind sfecla rosie. Iar acest concurs mi-a dat oportunitatea sa o pun in aplicare. E un pic cam migaloasa, dar gustul ei bate orice inchipuire – aroma usor dulceaga a sfeclei constrasteaza perfect cu umplutura cremoasa si usor sarata imbogatita de aroma spanacului. Trebuie sa o incercati macar o data!

Am gasit in tema de astazi motivul perfect sa experimentez cu pastele proaspete pe care le-am gasit intotdeauna cu cateva clase peste cele uscate care se gasesc in comert. Denumirea nu-mi apartine, ci am gasit-o pe Wikipedia, intr-o lista uriasa cu denumirile tuturor pastelor cunoscute.

Lista de ingrediente

Pentru pasta de sfecla rosie

3 sfecle rosii mici

putin ulei de masline extravirgin

putina apa

Pentru coca:

150 g faina integrala

100 g faina alba

o jumatate de lingurita de sare

o lingura ulei de masline extravirgin

Pentru umplutura:

120 g crema de branza

100 g branza feta

sare, piper

cateva frunze de busuioc proaspat sau o mana de spanac proaspat

Pentru pregatire:

4 linguri ulei de masline extravirgin

50 g de unt

seminte de pin sau alune de padure, pentru decor

Pasta de sfecla rosie:

Incingeti cuptorul la 200 de grade. Spalati bine sfeclele, stropiti-le cu putin ulei de masline, apoi dati-le la cuptor pentru o ora pana cand sunt moi (testati-le cu un cutit). In felul asta pastele isi vor pastra mai bine culoarea, iar aroma sfeclei va fi mai puternica.

Scoateti sfeclele din cuptor si lasati-le sa se raceasca. Curatati-le de coaja, taiati-le in bucati si dati-le printr-un blender pana obtineti o pasta cremoasa (daca e nevoie, mai adaugati putina apa).

Coca:

Amestecati faina cu sarea. Amestecati pasta de sfecla cu uleiul de masline. Faceti o mica gramajoara de faina si adaugati treptat in mijlocul ei pasta de sfecla in timp ce o amestaceti cu faina. Daca coca nu se leaga, mai adaugati putin apa. Continuati sa amestecati pana obtineti o bila de coca moale care nu se lipeste. Framantati coca 5 minute pana este usor elastica, apoi impachetati-o intr-o folie de plastic si lasati-o sa se odihneasca pentru 30 de minute.

Umplutura:

Daca folositi busuioc, nu trebuie decat sa-l tocati marunt. Daca folositi spanac, opariti-l intr-o oala cu apa fierbinte, scurgeti-l bine si apoi si tocati-l marunt. Amestecati-l apoi cu celelalte ingrediente pana obtineti o pasta.

Puneti la fiert o oala cu apa si sare.

Presarati putina faina pe masa. Luati o bucata din coca si intindeti-o intr-o foaie cat mai subtire. Cu ajutorul unei forme circulare, taiati cercuri de coca. Puneti putina umplutura pe fiecare cerc, ungeti-i marginile cu putina apa si apoi lipiti cercurile de coca in jumatate. Sigilati-le si dati-le putina forma pe margine cu ajutorul unei furculite.

Puneti pastele in apa fierbinte. Lasati-le pe foc cateva minute, pana cand se ridica la suprafata. Scoateti-le din apa si puneti-le intr-o tava cu prosoape absorbante.

Pentru a le conferi un plus de gust si o usoara aroma „nutty”, prajiti pastele intr-o tigaie cu un amestec de ulei si unt. Decorati cu o lingura de umplutura peste care presarati cateva seminte de pin sau alune de padure tocate.

Pofta buna!

Va astept aprecierile (sau criticile) in sectiunea de comentarii de dedesubt. Iar daca vorbim doar de aprecieri, imi puteti lasa un Like si pe pagina mea de Facebook. Va multumesc!

26 de gânduri despre “Mezzalune rosii cu crema de branza si spanac

  1. F.F. interesanta reteta, cred ca sunt si foarte gustoase dar nu in ultimul rand sanatoase cu ingredientele din care sunt facute!! Bafta multa!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s