01

Ravioli. Pentru coffee addict-ul din tine.

Concursul Electrolux Food Marathon – saptamana 3. Tema aleasa pentru astazi: Coffee Addict.

Am stat mult sa ma gandesc ce sa pregatesc pentru tema aleasa. Mi-au venit in cap numeroase retete de prajituri, fripturi cu sos de cafea (promit sa experimentez cu astea in curand!) si multe altele. Am vrut insa un pic mai mult. Si pentru ca am descoperit de curand placerea de a-ti face propriile paste, am modificat o reteta clasica de ravioli astfel incat sa incorporez ingredientul cheie. Ce a iesit este o mare surpriza, cu un gust ce depaseste orice asteptari. Va invit sa-l incercati.

Aluatul pentru paste (2-3 portii):

250 g faina alba (eu am pus si putina faina neagra)

2 oua mari

2 linguri rase de cafea

2 linguri fulgi de migdale, pentru decor

Umplutura:

200 g ricotta

2 linguri miere

2 linguri migdale tocate marunt

Sosul:

1 ou, batut

o lingurita scortisoara

o lingura zahar

1/2 cups lapte

putina esenta de vanilie

1/3 cups unt topit

Pastele:

Se da faina prin sita si se amesteca cu cafeaua. Se face o gramajoara si se sparg ouale in mijloc. Cu ajutorul degetelor sau cu o furculita se aduce treptat faina peste oua, pana cand aluatul incepe sa se lege. Se framanta pana se obtine un aluat putin tare si omogen. Se impacheteaza in folie de plastic si se da la frigider pentru 45 de minute.

Intre timp se pregatesc umplutura si sosul.

Se scoate aluatul de la frigider si se lasa sa ajunga la temperatura camerei. Cu ajutorul unui sucitor (e de preferat totusi o masina de paste) se intinde aluatul in strat foarte subtire si se taie cu un cutit sau cu o rola pentru aluat in fasii late de aproximativ 5 cm. Cu o pensula se unge o fasie de aluat cu putina apa si se pune umplutura din loc in loc. Se acopera cu alta foaie de aluat si se sigileaza umplutura in aluat cu ajutorul mainilor. Se taie ravioli in bucati de 5/5 cm.

Se pune la fiert o oala cu apa. Cand aceasta clocoteste, se scufunda ravioli in apa si se fierb aproximativ 4 minute (daca nu ati reusit sa faceti un aluat suficient de subtire, mariti timpul de fierbere cu 2-3 minute). Se scot pastele cu o spumiera si se lasa sa se zvante putin.

Umplutura:

Intr-un bol se amesteca toate ingredientele pana cand umplutura capata o consistenta usor cremoasa.

Sosul:

Se amesteca toate ingredientele cu ajutorul unui tel intr-o oala. Se pune oala la foc mic, amestecand continuu pana cand se ingroasa usor. Se da deoparte si se lasa la racit.

Pentru servire, se pune sos intr-o farfurie usor adanca. Se pun deasupra 4-5 ravioli si se decoreaza cu cativa fulgi de migdale.

Pofta buna!

Astept comentariile voastre in sectiunea dedicata. De asemenea, imi puteti da un Like si pe pagina mea de Facebook. Va multumesc!

13 thoughts on “Ravioli. Pentru coffee addict-ul din tine.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s