05

Antricot de porc cu ardei grasi si ceapa caramelizate

Draga de Catalina a demarat un proiect prin care sa contureze portretul bloggerilor culinari prin cateva fotografii profesioniste. Pana sa ajung in studioul foto, m-am gandit care ar fi ustensilele care ma caracterizeaza sau la care nu as renunta niciodata. As alege cutitul si tigaia (bine, recunosc – si o tava de cuptor), ustensile de baza in orice bucatarie si de care eu, unul, nu m-as desparti niciodata. Intamplator sau nu, m-am folosit de ele pentru reteta de azi inspirata de Ultimate Cookery Course, cartea ce insoteste noua serie de emisiuni cu acelasi nume a lui Gordon Ramsay (si care se poate vedea si online aici).

01

Ingrediente (pentru 2 portii):

2 cotlete / antricoate (in jur de 200 g fiecare)

cativa catei de usturoi, cu tot cu coaja

o legatura mica de cimbru proaspat (optional)

un cubulet de unt

ulei de masline extravirgin

o ceapa rosie mare

2 ardei grasi rosii mari (pentru culoare, eu i-am inlocuit cu 3 ardei de culori diferite)

o lingurita zahar

3 lingurite otet balsamic

cateva frunze de busuioc (optional)

sare, piper

02

Daca va grabiti, folositi doua tigai in paralel, pentru a reduce timpul de pregatire. In caz contrar, una singura (mare si adanca) este de ajuns.

Se pregatesc toate ingredientele: se feliaza ardeii grasi si se taie ceapa solzisori. Daca folositi busuioc, strangeti toate frunzele una peste cealalta, rulati-le impreuna si tocati-le.

Incingeti bine putin ulei de masline si puneti in tigaie ardeii si ceapa. Asezonati cu sare si piper si adaugati lingurita de zahar. Tineti la foc mare 4-5 minute, pana cand ingredientele s-au inmuiat. Adaugati otetul balsamic si mai lasati tigaia pe foc pentru 1-2 minute. Reduceti focul la minim, mai adaugati o lingura de ulei si mai gatiti pentru 2-3 minute. Puneti busuiocul (daca folositi) in tigaie, mai lasati pe foc 30 de secunde, apoi stingeti focul. Varsati continutul tigaii intr-un bol mare si lasati aromele sa infuzeze.

03

Asezonati carnea cu sare si piper pe ambele parti, apasand cu mana pe carne astfel incat condimentele sa ramana lipite de carne. Incingeti putin ulei de masline in tigaie si puneti carnea la prajit la foc mare, impreuna cu cateii de usturoi si cimbrul. Gatiti carnea pentru maxim 4 minute pe fiecare parte (in functie de grosimea ei). Cu cateva minute inainte de final adaugati untul in tigaie si stropiti carnea cu untul topit.

Scoateti carnea si usturoiul pe o farfurie si lasati-le sa se odihneasca pentru cateva minute.

04

Puneti in farfurie o portie de ardeii si ceapa. Stropiti deasupra cu zeama scursa de la carne si adaugati apoi cotletele/antricoatele si cateii de usturoi. Serviti rapid cu paine de casa si un pahar vin rosu.

05

Pofta buna!

2 thoughts on “Antricot de porc cu ardei grasi si ceapa caramelizate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s