05

Sardine alla beccafico

Sau pe romaneste, sardine umplute. Simplu si usor de pregatit, acest preparat pune in lumina acest peste, ignorat de multi dintre noi, dar foarte gustos, ieftin si plin de omega-3. Cu siguranta o sa mai experimentez cu el.

05

Ingrediente (2 portii):

8 sardine proaspete

miezul de la 3 felii de paine, tocat marunt

50 g parmezan, ras

o lingura capere, tocate marunt

cateva fire de patrunjel, tocate marunt

coaja si zeama de la o jumatate de lamaie

2 catei de usturoi, tocati marunt

o lingura ulei de masline extravirgin + ulei pentru prajit

sferturi de lamaie, pentru servit

02

Partea cea mai dificila a acestui preparat este curatarea sardinelor. Daca urmariti insa filmuletele de pe diferite site-uri, o sa deprindeti rapid miscarile.

Taiati capetele sardinelor si o sa observati ca in momentul cand le indepartati, veti extrage si mare parte din mate. Pentru restul, despicati burta sardinelor cu un cutit sau chiar cu degetul si curatati bine cavitatea interioara. Localizati sira spinarii la coada pestelui, rupeti-o si apoi trageti usor de ea spre capul pestelui, astfel incat sa extrageti toate oasele mari. Mai spalati odata interiorul sardinelor si gata!

03

Amestecati toate ingredientele pentru umplutura, potrivind de piper si cu grija de sare.

Puneti umplutura peste o sardina apasand bine. Acoperiti cu o alta sardina si apasati din nou pentru a evita desprinderea lor.

04

Incingeti putin ulei de masline intr-o tigaie mare si prajiti sardinele 2-3 minute pe fiecare parte. Daca aveti mai mult timp la dispozitie, le puteti coace la cuptor 20-25 de minute.

Serviti sardinele simplu, alaturi de un sfert de lamaie, putina paine de casa si un vin bun.

Pofta buna!

4 thoughts on “Sardine alla beccafico

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s