04

Spaghettoni cu pesto de spanac si chiftele de curcan

Aoleu, voinicii mei, ca mult am mai dormit! Am lenevit bucatica asta de iarna ceva de speriat: in concediul ala mare nu m-am indeletnicit cu nimic, decat spalat din cand in cand niste vase si dat o mana de ajutor prin bucatarie. In rest, lene multa si joaca si mai multa cu pitica din dotare.  Un Revelion super, mai oldies style asa, dar tare, tare fain. As putea spune ca a fost cel mai fain Revelion din ultimii (cel putin) 5 ani. Nu insist, nu ma mai ajuta memoria ca pe vremuri.

01

Dar ce avem noi azi aici? Niste paste bunacioase rau datorate unui pesto de spanac fingerlickin’ good si niste chiftele de curcan (cu caise si merisoare uscate) coapte frumos la cuptor. Va spun – e de incercat reteta asta, de lins farfuria (ma scuzati) si apoi de pasat si altora reteta. Care este dupa cum urmeaza:

02

Pesto spanac

2 maini de spanac proaspat

2 catei de usturoi

2 linguri alune de padure crude, usor prajite

aprox. 60 ml ulei de masline extravirgin

3 linguri parmezan, ras

sare, piper

Chiftele curcan

400 g carne tocata de curcan

2 felii paine, fara coaja, facute pesmet

o ceapa mica, tocata marunt

2 catei de usturoi, tocati marunt

50 ml vin Marsala sau orice alt vin licoros dulce

5-6 caise caise uscate, tocate marunt

2 linguri merisoare uscate, tocate marunt

o mana spanac proaspat, tocat

2 linguri branza feta, sfaramata

un ou, batut usor

sare, piper

Incepeti prin a pune o oala cu apa si sare la fiert. De asemenea, porniti si cuptorul la 180 de grade pe functia de broiler (cea in care folositi rezistenta aflata pe tavanul cuptorului).

Intr-un bol mic amestecati caisele si merisoarele si turnati peste ele vinul Marsala. Dati deoparte pentru 5 minute.

Incingeti putin ulei de masline intr-o tigaie si sotati ceapa si usturoiul la foc mediu pentru cateva minute.

Intr-un bol mai mare amestecati toate ingredientele: carnea de curcan, painea, ceapa si usturoiul, caisele si merisoarele, cu tot cu vinul in care s-au hidratat; incercati sa nu amestecati prea mult pentru a nu face chiftelele sa devina tari si uscate.

03

Puneti chiftelele formate pe o tava cu hartie de copt si dati-le la cuptor la mijlocul cuptorului. Urmariti in mod constant chiftelele in urmatoarele 15-20 de minute, pentru ca se pot arde usor (eu sunt patit, dupa cum se vede). Cand s-au rumenit usor pe o parte, intoarceti-le pe partea cealalta si urmariti-le in continuare.

Apa cu sare ar trebui sa fiarba de mult, asa ca puneti pastele la fiert conform instructiunilor de pe pachet.

Pentru pesto puneti usturoiul si alunele de padure intr-un robot de bucatarie si tocati-le. Adaugati spanacul si tocati-l marunt. Adaugati treptat uleiul de masline si amestecati pana cand obtineti o pasta. Puneti-o intr-un bol si amestecati-o cu parmezanul, potrivind de sare si piper. Serviti cu pastele fierbinti, folosind putina apa de la paste pentru a subtia usor sosul. Amestecati cu chiftelele de curcan si serviti alaturi de un pahar de vin alb.

04

Pofta buna!

4 thoughts on “Spaghettoni cu pesto de spanac si chiftele de curcan

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s