File de pastrav cu curcubeu de legume sau cum sa imparti un pastrav la 2 persoane

01

Se facea ca aveam un pastrav  (nu ma intrebati cum, de obicei la noi prin frigider astia se gasesc doar cate doi). Deci, aveam un pastrav. What to do, what to do? Deschid frigiderul, vorba poetului “inauntru este frig”. Frig si niscai legume prin lada de jos. Vizualizez: un ardei gras, un dovlecel, remains of the day de la un brocolli, cateva rosii cherry. Si atunci, m-a lovit: fast & easy, baby!

02

Mai intai am filetat pastravul. Apoi am bucatit rapid mai din topor legumele (plus o ceapa ratacita prin camara), le-am prafuit cu niscai piper si le-am dat la mermelit intr-o tigaie cu putin ulei de masline. Le-am lasat pe foc sa se inmoaie un pic, doar cat sa ramana “crocante” (ticul verbal al lui chef Nicolai) si apoi le-am stropit cu niste sos de soia. Inca un minut pe foc si gata! Le-am scos deoparte, am sters usor tigaia, am marit si mai mult focul si am prajit rapid si fileurile, cam 2 minute si jumatate pe partea cu piele mai intai si inca un minut pe partea cealalta.

Bai, e simplu. Cam 20-25 de minute sa fii durat toata treaba si asta cu tot cu scosul oaselor (cu penseta!) de prin fileuri. Acum nu zic ca ne-am saturat bini di tat, dar a fost suficient cat sa mearga de minune pe post de cina.

Am repetat experienta si cateva zile mai tarziu, cand am adaugat in ecuatie si un morcov si vreo doi cartofi pitici, tocate tot asa, din topor si fierte un pic in prealabil. De fapt, fierte intr-o oala, nu in prealabil.

03

Give it a try!

Pofta buna!

6 gânduri despre “File de pastrav cu curcubeu de legume sau cum sa imparti un pastrav la 2 persoane

Lasă un răspuns către Ioana Anulează răspunsul