196-1

Apple Kuchen

Urmaresc si eu, ca si multi dintre voi probabil, experimentul French Laundry Cookbook al lui Cornel (btw, LA MULTI ANI, mestere!). Desi observ ca-ti trebuie destula indemanare, rabdare si multa nebunie🙂 sa faci asa ceva, trebuie sa recunosc ca mi-ar da mana sa incerc cateva preparate din cartea cu pricina. Timpul insa nu e cel mai bun prieten al meu, am ales de data asta sa pregatesc ceva mai simplu tot din cartea cu pricina, ajustand usor anumite cantitati.

196-1

  • Ingrediente pentru prajitura cu mere:
170 g unt, la temperatura camerei (plus cateva grame, pentru uns tava)

150 g zahar (de preferat brun)

2 oua mari

450 g faina

4 lingurite praf de copt

240 ml lapte

4-5 mere rosii (sau soiul preferat)

un amestec de zahar si scortisoara (1/4 lingurita scortisoara la o lingura zahar), pentru presarat (optional)

zahar pudra, pentru presarat

putina sare

putina nucsoara

  • Ingrediente pentru sosul de vanilie:

400 ml smantana de gatit

50 g zahar

120 g unt

semintele de la o jumatate de pastaie de vanilie

196-2

1. Decojiti merele si taiatile in felii potrivite ca grosime.

2. Porniti apoi cuptorul si potriviti-l la 180 de grade. Ungeti cu unt o forma cu peretii detasabili (de 22-24 cm).

3. Intr-un bol amestecati faina, praful de copt, sarea si nucsoara.

4. Cu ajutorul unui mixer sau cu un tel amestecati untul cu zaharul si ouale pentru cateva minute, pana cand obtineti o compozitie pufoasa si usor aerata.

5. Adaugati alternativ amestecul de faina si laptele la compozitia de unt si oua pana cand sunt complet incorporate, avand grija sa nu amestecati prea mult.

6. Turnati compozitia pentru prajitura in forma si nivelati-o usor cu o spatula. Introduceti feliile de mere perpendicular in aluat, incercand sa creati un model circular dupa preferinta. In cazul in care il folositi, presarati deasupra putin zahar cu scortisoara.

196-3

7. Coaceti pentru 35-40 de minute. Testati cu o scobitoare. Scoateti prajitura din forma si lasati-o sa se raceasca.

8. In timp ce prajitura se coace, pregatiti sosul de vanilie: amestecati intr-o oala toate ingredientele si puneti-o la foc mediu pana incepe sa bolboroseasca usor. Reduceti focul la minim si lasati crema sa fiarba usor (5-7 minute) pana cand s-a ingrosat usor. Stingeti focul si lasati crema sa se raceasca.

9. Presarati zahar pudra peste prajitura. Serviti impreuna cu sosul de vanilie.

196-4

Pofta buna!

2 gânduri despre “Apple Kuchen

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s