ban4

Banane + ciocolata pe bat

A mai trecut inca o saptamana (mai e putin) si tot nu vine caldura. Eu deja am inceput sa ma pregatesc pentru perioada calda, asa ca m-am apucat sa fac inghetate. Poate inghetate e un pic cam mult spus, dar incercam doar sa va duc cu mintea la ceva rece, dulce si bun. Acum ca ati inceput sa vizualizati, va prezint o simplitate care va poate scoate din incurcatura oricand se anunta o vizita in scurt si vreti sa faceti ceva rapid pentru invitati; de asemenea e valabila si pentru momentele cand copilul va cere o inghetata si nu vreti sa stati sa amestecati oua, lapte s.a.m.d. sa le puneti in masina de inghetata, the whole nine yards, you get my point.

ban1

Ingredientele sunt minimale si intra in categoria celor pe care ar trebui sa le avem tot timpul prin bucatarie. Pentru 2 portii aveti nevoie de:

  • 2 banane maricele, coapte
  • 170-200 g ciocolata (neagra, cu lapte, de care va place), tocata
  • 2 linguri de ulei
  • ornamente/dips-uri: nuci (cele mai bune, dupa parerea mea) sau alune tocate, fulgi de ovaz, ornamente pentru prajituri etc.

Asta e tot!

ban2

Intindeti putina hartie de copt pe o tava care incape in congelator. Taiati fiecare banana in trei bucati si infigeti in fiecare cate un bat de inghetata. Dati-le la congelator pentru 15 minute.
In timpul asta tocati marunt ciocolata, amestecati-o cu uleiul si topiti-o la bain marie. Amestecati-o usor si lasati-o sa se raceasca.

ban3

Dati fiecare banana prin ciocolata, scurgeti excesul apoi presarati deasupra ornamentele (sau puneti-le intr-o farfurie intinsa si tavaliti bananele prin ele). Dati din nou bananele la congelator pentru maxim 30 minute. In timpul asta se vor intari usor la suprafata, dar isi vor pastra textura moale in interior.

Le puteti servi imediat sau le puteti pastra intr-o cutie la congelator pana la o saptamana (yeah, like that will happen!).

ban4

Ignorati frigul de afara si bucurati-va de weekend! Have fun!

4 thoughts on “Banane + ciocolata pe bat

  1. Nu am mai auzit de reteta asta dar arata bine de tot. Vroiam sa te intreb daca se lipeste finetti de banana sau trebuie o ciocolata mai groasa ca cea din imagine?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s