207-11

Cum a fost la Grill Champions Tour V

Pe scurt, a fost tare fain. Am beneficiat de o vreme mai mult decat insorita, fierbinte la propriu, asemeni gratarelor celor doi invitati principali, Camillo Tomanek a.k.a. Don Caruso si Marco Greulich a.k.a. Don Marco.

207-1

Locatia: una demna de un eveniment de asemenea calibru – Palatul Ghika. Frumos, racoros si nicely aranjat.

207-2

Meniul pregatit de cei doi campioni mondiali la grilling a fost… challenging🙂.

Am inceput usurel, cu rondele de branza Camembert Milkana (Delaco), acoperite cu pesto si cateva merisoare si coapte pe placi de cedru insotite de o salata (Eisberg) cu parmezan si rosii uscate si ciocanele de pui (Agricola), usor dulci, putin picante gratie combinatiei dintre condimentele Don Marco’s Pig Wing si siropului de artar si excelent pregatite.

207-3

207-4

Au urmat niste coaste de porc (Porc de Peris), excelent condimentate, afumate si glazurate la sfarsit cu dulceata de cirese, whisky si un sos chilli.

207-5

Insa ce era mai bun abia urma sa ni se dezvaluie. In cuptoarele ceramice Green Egg tocmai se bronzau niste steak-uri de vita, pe care le-am servit mai apoi pe felii de ciabatta unse cu unt aromat si prajite apoi pe grill.

207-6

Porcul de Peris a incheiat seria preparatelor pe baza de carne. Pentru pulled-pork (reteta lui Don Caruso o gasiti aici) s-a folosit ceafa de porc marinata in jur de 12 ore si gatita prin procedeul low & slow pentru inca 8-10 ore. Rezultatul: porc-fect! Carnea era in continuare foarte suculenta, iar aromele folosite pentru marinare si stropirea ei beyond perfection. Porcul a fost insotit de o garnitura, cel putin interesanta: fasole boabe in sos tomat cu piersici si whisky.

207-7

Se cerea un desert. Pregatit, desigur, tot pe gratar. Nimic mai usor. Invitatii au executat rapid niste brownies, pe care le-au servit alaturi de inghetata de vanilie, nuci si topping de ciocolata, spre bucuria copiilor care alergau printre cei prezenti.

207-8

Cei de la Corcova au fost de asemenea prezenti. Robert a stiut sa aleaga de fiecare data vinurile potrivite (Cristi, how ‘bout another Chardonnay?) fiecarui preparat.

207-9

Mancare buna, bautura si mai buna, oameni unul si unul. M-am bucurat sa ciocnesc un pahar cu Radu si cu Cristi, sa vorbim de absolut orice si sa ne bucuram de atmosfera.

207-10

Vreau sa multumesc inca o data prietenilor de la Grill Society, organizatorii evenimentului si tuturor celor care au facut din aceasta zi una cu adevarat speciala. Ridic un pahar pentru voi, prieteni si ma inclin!

207-11

207-12

207-13

Cu cateva exceptii, fotografiile au fost facute de Victor.

One thought on “Cum a fost la Grill Champions Tour V

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s