212-3

File de pastrav cu muguri de pin si risotto

Am mai spus-o acum ceva timp – iubesc pastravul. Pana acum ceva timp eram innebunit dupa macrou, dar intrucat se gaseste destul de greu proaspat, m-am reorientat catre pastrav. Am incercat o gramada de retete pe baza de pastrav si nici una nu m-a dezamagit pana acum. Astazi va prezint una din ele si promit se revin si cu altele la fel de interesante.

212-1

Pentru 2 persoane aveti nevoie de:

  • Pastrav:

450 g file de pastrav

60 g malai

50 g seminte de pin

50 g faina

1-2 oua, batute

sare, piper

ulei, pentru prajit

2 lingurite de caviar de pastrav/somon (optional)

  • Risotto:

200 g orez (Arborio sau Carnaroli)

1 ceapa mica, tocata marunt

700-800 ml supa de peste sau de legume

putin ulei

o lingurita de cimbru uscat

80 g carne de pastrav (optional)

212-2

Puneti supa intr-o oala si puneti-o la foc mic pana e fierbinte. In timpul asta filetati pastravul si taiati fiecare file in doua bucati. Acoperiti-l si dati-l deoparte.

Amestecati semintele de pin cu malaiul si putina sare si pulverizati-le intr-un robot. Puneti amestecul intr-o farfurie adanca.

Incingeti uleiul intr-o tigaie adanca si sotati ceapa pana devine translucida. Adaugati in tigaie orezul si cimbrul si lasati-le pe foc 1-2 minute, amestecand din cand in cand. Asezonati cu sare. Incepeti sa adaugati supa fierbinte (cam un polonic – un polonic si jumatate). Amestecati continuu pana cand orezul a absorbit toata supa, apoi repetati procesul pana cand orezul e cremos dar inca al dente. Mai potriviti de sare, daca este nevoie. Lasati risotto la foc foarte mic  pana cand pregatiti pastravul.

Bateti oul/ouale cu o furculita intr-o farfurie adanca. Dati-le deoparte.

Puneti faina in alta ferfurie adanca, apoi puneti-o alaturi de cea cu ouale batute si amestecul de malai si seminte de pin.

Incingeti uleiul intr-o tigaie.

Treceti fiecare bucata de peste prin faina si scuturati excesul. Apoi dati-o prin ouale batute si la final prin amestecul malai + seminte de pin.

Prajiti fiecare file cate 4-5 minute pe fiecare parte (in functie de grosimea fileului).

Pentru a servi, mariti flacara la risotto si mai adaugati putina supa, ca sa ii redati consistenta cremoasa. Daca folositi, adaugati acum bucatelele de carne de pastrav si mai lasati risotto-ul pe foc inca 2 minute.

Puneti o portie de risotto intr-o farfurie usor adanca si doua bucati (sau mai multe🙂 ) de pastrav. Decorati cu o lingurita de caviar, daca folositi) sau putin patrunjel.

212-3

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s