213-1

Koftas de vita, raita si cuscus

Ce bine ca si-a mai revenit vremea de afara. Sincer, daca o mai tinea cu ploaia si vantul ala nesuferit cred ca o luam razna. Ploile de saptramana trecuta m-au facut sa renunt la naveta zilnica cu trenul si sa trec la varianta cu masina personala, deoarece trenul particular pe care-l utilizam deja de o luna (da, exista asa ceva in Romania! – daca vreti detalii, dati-mi un mesaj) si-a modificat ora de plecare, iar cei de la cfr m-au umplut de spume cand, dupa doar doua zile de ploaie, n-au fost in stare sa formeze o garnitura de tren spre Moldova decat DOAR cu doua ore intarziere. Asa ca, sorry cfr, no soup for you! Asa ca am inceput naveta cu masina si e mult mai bine. Pentru ca am alte ore de program (8:00-16:00, in case you were wondering) reusesc sa ma strecor destul de repede prin traficul din capitala. Mai vedem la iarna daca afirmatia asta mai sta in picioare. M-am bucurat mult cand am vazut ca a iesit soarele inca din weekend. Mi-a adus aminte de o vizita pe care am facut-o unor prieteni asta vara. Am convenit sa pregatim ceva simplu si rapid, asa ca am gasit in reteta de astazi motivul ideal pentru un pranz rapid si gustos.

213-1

Pentru 2 portii aveti nevoie de:

100g cuscus

100 ml supa de vita / apa

1 mar, taiat cubulete mici

o lingura de seminte de floarea soarelui

350g carne tocata de vita

4 fire ceapa verde, tocate marunt

2 lingurite garam masala

o jumatate de lingurita chimion

120ml iaurt grecesc

un castravete mic, ras si scurs de lichidul in exces

o rosie, tocata marunt

un catel de usturoi

bete pentru frigarui

213-2

Inainte de a va apuca de gatit, puneti betele pentru frigarui la inmuiat intr-un vas cu apa pentru aproximativ 20 de minute.

Puneti intr-un ibric supa de vita/apa si lasati-o pe foc pana incepe sa fiarba.

Amestecati carnea cu ceapa verde, garam masala, chimion si doua linguri din iaurt si asezonati dupa gust cu sare si piper.

Modelati cu mainile 6-8 koftas si infasurati-le pe cate o frigaruie.

Puneti cuscusul intr-un bol si turnati supa/apa peste el. Acoperiti bolul cu un capac si lasati-l acoperit pana cand cuscusul a absorbit tot lichidul. Amestecati usor cu o furculita si incorporati apoi bucatelele de mar si semintele de floarea soarelui. Lasati bolul la cald pana cand serviti.

Pregatiti raita: amestecati iaurtul ramas cu castravetele, rosia si usturoiul si asezonati dupa gust.

Daca folositi gratarul, lasati-l pana se incinge la maxim si apoi gatiti koftas pentru aproximativ 10 minute, intorcandu-le din cand in cand.

Daca folositi tigaia grill, incingeti-o la maxim si prajiti koftas fara ulei pana cand sunt complet rumenite.

Serviti o portie de cuscus alaturi de 3-4 koftas peste care presarati raita.

03

Pofta buna si vreme frumoasa!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s