214-1

Tarta cu piersici

Postarea asta e legata de precedenta. A fost facuta in aceeasi zi, la acelasi „eveniment” de-asta vara. Pentru ca nu poti avea o masa buna fara desert, am zis sa merg pe ceva simplu si usor de pregatit. O tarta rustica, precum cea cu mere, se contura usor in mintea mea. Am vrut sa plusez un pic la capitolul imagine asa ca am ajuns la ce se vede mai jos.

214-1

Modelul ales de mine a fost unul simplu, dar il puteti modifica dupa preferintele voastre. Pentru a face modelul, masurati mai intai diametrul tavii in care veti pregati tarta. Cu aceasta dimensiune in minte, desenati pe o foaie de hartie (sau folositi-va de un calculator si o imprimanta) textul/modelul dorit astfel incat sa se incadreze sub dimensiunea diametrului tavii.

Ingrediente:

– pentru aluat:

200 g unt

120 g zahar (preferabil fin)

doua oua

400 g faina

– pentru umplutura:

cateva piersici coapte (aici puteti inlocui cu orice alt fruct preferati)

doua linguri de zahar (plus una pentru presarat)

galbenusul de la un ou mare

Aluatul se pregateste conform retetei lui Mazi. Impartiti apoi aluatul in doua. Asezati o parte in tava, acoperiti-l cu o foaie de copt si turnati deasupra fasole uscata sau monezi si dati-l la cuptor (180 de grade) pentru 15 minute. Lasati-l apoi sa se raceasca.

Dupa ce ati dat la cuptor aluatul, pregatiti fructele. Taiati piersicile pe jumatate si scoateti samburii rotind cele doua jumatati in directii opuse. Taiati fiecare jumatate in felii mai groase si puneti-le intr-un bol. Adaugati zaharul si amestecati cu grija. Dupa ce aluatul s-a racit, aranjati feliile de piersici dupa inspiratie.

Cu un sucitor, intindeti aluatul ramas si acoperiti fructele din tava. De aici puteti continua in doua moduri:

– ori decupati textul/modelul imprimat/desenat si va folositi de gaurile din hartie pentru a aplica/decupa modelul cu un cutit pe coca de la suprafata,

– ori suprapuneti foaia peste coca si, folosindu-va de un ac, „imprimati” modelul.

214-2

Bateti cu o furculita galbenusul de ou, apoi, folosindu-va de o pensula de bucatarie, intindeti oul batut pe suprafata tartei. Presarati apoi restul de zahar.

214-3

Dati tarta din nou la cuptor pentru aproximativ 20 de minute, pana cand coca de deasupra s-a rumenit. Lasati apoi tarta sa se raceasca.

Se poate servi simpla sau cu putina inghetata de vanilie alaturi.

214-4

Pofta buna!

P.S. Pentru carcotasi, am ales sa scriu pe tarta in limba engleza doar pentru ca nu aveam o tava mai mare🙂

2 gânduri despre “Tarta cu piersici

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s