217-5

Sardine la cuptor cu salata toscana de rosii si paine

Va spuneam acum doua saptamani de concursul Ioanei in care se punea la bataie o carte cu Jamie Oliver. S-au aliniat stelele saptamana trecuta, nu stiu exact ce s-a intamplat, sigur e un lucru: AM CASTIGAT!

Am rasfoit-o de nenumarate ori, minunandu-ma la ingeniozitatea autorului de a imbina dish-uri ale diferitelor bucatarii, la pozele facute intr-un stil rustic, la simplitatea si viteza cu care poti pregati o masa intr-un timp relativ scurt.

Nu am cronometrat timpul exact pregatirii, dar mi-a fost clar ca am depasit cele 15 minute. Si asta in conditiile in care pestele era deja curatat. Cu toate astea, ma declar extrem de multumit de rezultat – pestele s-a gatit exact atat cat a trebuit, baconul i-a dat plusul de gust si de sare care ii trebuia, iar salata…   ei bine reteta salatei mi-am salvat-o sa o mai incerc si alta data. E asemanatoare cu panzanella italienilor, dar jur cu mana pe furculita ca este incredibila!

217-1

Ingredientele si modul de pregatire pentru 2 persoane:

  • Sardine:

2 fire de ceapa verde, tocate grosier

cateva fire de patrunjel proaspat, inclusiv tijele

zeama de la o lamaie

4-6 sardine, spalate si curatate

4-6 fasii bacon sau pancetta

putin sofran (optional)

putin ardei iute (optional)

ulei de masline extravirgin

o lamaie, pentru servit

217-2

Porniti cuptorul pe functia de grill si setati-l la temperatura maxima. Puneti ceapa verde, patrunjelul, zeama de lamaie, sofranul si ardeiul iute (daca folositi), putin ulei de masline, sare si piper intr-un robot de bucatarie si pulverizati-le pana obtineti o pasta verde.

Puneti hartie de copt intr-o tava de cuptor si intindeti pasta in tava. Asezati deasupra sardinele cu pielea in sus, iar printre ele fasiile de bacon/pancetta.

217-3

Dati tava la cuptor pana cand sardinele sunt rumenite usor, iar baconul e crocant (cam 8 minute).

  • Salata

o mini bagheta

un catel de usturoi

3 fileuri de ansoa

o lingura de otet balsamic

3 fire de ceapa verde, tocate grosier

cateva frunze de busuioc proaspat

400 g rosii cherry de diferite culori, injumatatite

cateva capere

1-2 ardei kapia marinati, tocati

20 g branza feta

217-4

Taiati bagheta in felii groase de aproximativ 2 cm. Puneti o tigaie grill la foc mare si prajiti painea pe ambele parti.

Puneti usturoiul, otetul balsamic, doua fire de ceapa, cea mai mare parte din busuioc, jumatate din cantitatea de rosii, fileurile de ansoa si putin din uleiul in care au stat in bolul robotului si procesati-le pana obtineti un sos. Asezonati cu sare si piper.

Turnati sosul intr-un bol, adaugati caperele, firul ramas de ceapa verde, ardeii kapia si restul rosiilor si amestecati-le usor. Rupeti painea si adaugati-o peste sos. Presarati deasupra branza feta, putin ulei de masline si restul de frunze de busuioc.

Serviti sardine cu putina salata si un sfert de lamaie alaturi. Rasfatati-va si cu un pahar de vin alb.

217-5

Pofta buna!

2 gânduri despre “Sardine la cuptor cu salata toscana de rosii si paine

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s