01

Turism la cote inalte. La Vila Leonida.

Inainte de toate, satisfaceti-mi curiozitatea raspunzandu-mi la o intrebare: cand va planificati o excursie in tara care sunt factorii care va determina alegerea unui hotel sau o pensiune anume?

Personal, am studiat un pic situatia si (sub semnul subiectivitatii) am conchis ca factorii sunt urmatorii (nu neaparat in ordinea asta):
– locatia: cu totii ne dorim o locatie departe de soselele principale ale localitatii, care aduc cu ele zgomot de masini si poluare; de asemenea (in ciuda unor oarecare contradictii cu afirmatia tocmai enuntata), cu totii vrem sa fim aproape de punctele de interest ale statiunii respective;
– curatenia: need i say more?
– mancarea: ca si clienti, ne dorim sa mancam bine, de preferat cat mai diferentiat, mancare gatita din ingrediente cat mai bune cu putinta;
– pretul: este de asemenea, unul din factorii cheie (mai ales in Romania) pentru alegerea unui loc de cazare. Vrem cu totii sa platim banii potriviti pentru serviciile oferite.
– serviciile: orice servicii disponibile (parcare, meniu pentru copii, piscina etc., doar ca sa enumer cateva) ne duc la un nivel mai mare de confort (si, pana la urma, asta cautam, nu-i asa?)
– as mai adauga ca factori (la fel de importanti, dar trecuti cu vederea de multi dintre noi): ospitalitatea, profesionalismul personalului, dar si conexiunea unitatii de cazare cu locatia unde este amplasata.

Am avut in vedere totii factorii de mai sus (chiar si cei secundari) weekend-ul trecut, cand alaturi de alti bloggeri de food si travel am acceptat invitatia celor de la Vila Leonida de a petrece doua zile in Poiana Tapului.

01

Amplasata in vechiul cartier Zamora, Vila Leonida e pozitionata intr-o locatie excelenta, foarte linistita si cu o vedere splendida spre masivul Caraiman. Gazdele noastre au tinut sa pastreze stilul original interbelic al constructiei, astfel ca regasim in arhitectura vilei elemente brancovenesti, bizantine, usi masive din lemn sau placaje de piatra naturala.

02

Camerele sunt mari, luminoase si bine impartite. Curatenia e la loc de cinste, iar amenajarile si facilitatile oferite te fac sa te simti ca acasa.

03

04

In ceea ce priveste mancarea, am fost cu totii niste privilegiati. In parteneriat cu Casa de Vinuri Cotnari, gazdele noastre ne-au surprins la modul cel mai placut cu preparatele oferite spre incantarea papilelor.

05

Festinul a debutat cu doua aperitive inspirate – mini tarte cu icre si lime, mousse orange si o transa de vitel cu jeleu din vin rosu, servit alaturi de Jardin delice (cateva legume tinere legate cu putina smantana si sos béchamel).

06

Antreurile ne-au starnit curiozitatea si ne-au facut extrem de atenti la ce va urma. Raspunsul a fost unul pe masura asteptarilor: specialitatea casei – berbecut, cartofi rumeni si cateva fasii de ardei copt si vitel la cuptor (cu o glazura foarte buna de seminte de coriandru si miere de mana) si ciuperci de padure (prea putin asezonate pentru gustul meu).

07

Seara s-a strecurat pe nestiute. Incantati de descrierile somelierului Stefan Timofti (fiul celebrului Marian Timofti) ce ne turna in pahare vinuri mestesugite si in urechi vorbe frumoase si dulci.

08

Totusi, nu la fel de dulci ca desertul care pe mine m-a cucerit tortul casei (crema de ciocolata, nuci caramelizate, portocala confiata), servit cu cateva afine alaturi. Intre timp, am facut si rost de reteta, asa ca o sa-l reproduc in curand.

09

Ne-am delectat privind si ascultand povesti din perioada interbelica, obiceiuri si lucruri la moda in acea perioada, dar si meniuri ale casei regale. Am aflat povestea familiei Leonida si despre membrii ei marcanti, ce si-au lasat amprenta in istorie.

10

Si totusi seara nu se terminase. Afara ne asteptau cateva platouri cu branzeturi, fructe si nuci, cateva sticle de sampanie si un foc de tabara.

11

Am fost nevoiti sa ne retragem mai devreme pentru a o culca pe Miruna, dar am inteles ca s-a stat la taifasuri pana inspre miezul noptii.

Am plecat a doua zi, placut impresionat de calitatea serviciilor, de profesionalismul si pasiunea pe care gazdele noastre o pun in afacerea lor.

12

Pe curand, prieteni!

3 thoughts on “Turism la cote inalte. La Vila Leonida.

    • Scuze, am uitat sa o postez. Iat-o:

      Ingrediente:
      8 oua
      400 g zahar
      100 g cacao
      50 g ciocolata amaruie, rasa
      8 linguri apa rece
      40 g faina
      2 pachete de unt, la temperatura camerei
      50 ml rom

      Pentru ornat:
      150 g nuca
      4 linguri zahar
      400 g afine

      Se separa albusurile de galbenusuri.
      Se pun la foc mic, intr-un vas, cacaua, 350 g zahar si apa rece. Cand zaharul s-a topit/ dizolvat, se adauga ciocolata. Se lasa compozitia sa se raceasca usor. Se ia cate putin din compozitie si se adauga peste galbenusuri pana cand amestecul e omogen. Se adauga apoi untul si romul. Se pune compozitia la frigider.
      Se bat albusurile spuma cu restul de zahar. Se incorporeaza usor faina si apoi jumatate din crema obtinuta anterior.
      Se toarna compozitia intr-o forma de tort si se da la cuptor incins la 150 grade pentru 35-40 min. Se da blatul deoparte pana este racit complet.

      Se pun cele 4 linguri de zahar intr-o tigaie si se lasa sa se caramelizeze. Nu amestecati! Adaugati nucile si dati-le prin caramel pana cand sunt acoperite pe toate partile. Rasturnati nucile pe un blat de lemn sau pe o bucata de hartie de copt si lasati-le sa se raceasca complet, apoi tocati-le marunt.

      Se taie blatul in doua si se aplica crema, avand grija ca stratul de deasupra sa fie bine netezit.

      Se decoreaza cu afine, iar pe contur cu nuca caramelizata.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s