Cand viata se hotaraste sa-ti traga brusc presul de sub picioare si sa lase cu cracii in sus si o durere mare de spate (ca sa nu zic fund) nu prea ai ce face. Te doftoricesti, te pansezi cu ce gasesti la indemana, te imbarbatezi cu niscai cuvinte potrivite (insert motivational speech here) si mergi mai departe. Timpul nu asteapta pe nimeni, asa ca ii dai bataie incercand ca data viitoare sa fii mai pregatit, sa cazi doar pe-o parte (am auzit ca ar durea mai putin). Pentru mine anul ce tocmai a trecut nu a avut pentru mine roade prea bune: mi-a dat cu o mana si mi-a luat cu trei. Am primit o lectie de viata cum mai rar intalnesti, asa ca am ajuns sa pretuiesc mai mult momentele placute, ca nu stii cand se poate intampla din nou.
Am inceput anul asta mai increzator si mult mai determinat. Vreau sa leg toate sireturile pe care le-am lasat dezlegate, sa citesc cartile pe care s-a pus demult praful, sa ma odihnesc mai mult si sa rad si mai mult.
Voi schimba mult si aspectul farfuriilor pe care ni le asternem in fata zilnic astfel incat sa fie mai „verzi” decat pana acum. Si voi regandi gatitul propriu intr-o cheie a simplitatii, caci mancam sa traim si nu invers.
Cu astea fiind spuse, vreau sa aveti un an pe masura dorintelor voastre, cu multe impliniri si bucurii si mese pline de prieteni dragi.
In cheia celor decretate mai sus, ies la inaintare anul asta cu ceva bun, bun, bun. Bun de tot. Si care poate fi folosit pe post de aperitiv la petreceri sau ca mic dejun rapid si usor pentru cei care s-au trezit la timp.
Ingrediente pentru 2 persoane:
120 g mazare congelata
un catel de usturoi
o lingura zeama de lamaie
un cubulet mic de unt
2 oua
o ciabatta sau o jumatate de bagheta
doua linguri de parmezan ras
cateva frunze de menta
Puneti ouale la fiert intr-o oala cu apa rece. Lasati-le pe foc 6-7 minute, pana ce galbenusul e inca moale.
Puneti o alta oala cu o cana de apa pe foc si cand apa fierbe adaugati mazarea si lasati-o sa fiarba cam 5 minute.
Taiati felii de ciabatta in diagonala, pentru a obtine o suprafata cat mai mare, apoi prajiti-le in toaster sau intr-o tigaie grill bine incinsa.
Luati ibricul cu ouale de pe foc, scurgeti apa si puneti ouale intr-un bol cu apa rece. Decojiti-le si taiati-le felii.
Scurgeti mazarea intr-o strecuratoare si puneti cea mai mare parte intr-un bol, pastrand cateva boabe pentru decor. Adaugati untul, zeama de lamaie, jumatate din cantitatea de parmezan, sare si piper. Sfaramati mazarea cu ajutorul unei furculite sau dati-o printr-un blender.
Puneti mazarea pe feliile de ciabatta, presarand deasupra boabele pastrate. Adaugati feliile de ou, presarati restul de parmezan si decorati cu frunze de menta.
Sfat: pentru un plus de gust, puteti intinde pe feliile de ciabatta putina branza de capra moale.
[…] si merge de minune cu ceapa calita pe deasupra. Eu prefer sa il intind pe paine prajita. Iata aici o idee super de servire, cu ou fiert si menta. […]
Aperitiv, mic dejun…de ce nu si cina? 🙂 Arata grozav combinatia de culori si cea de arome e pe masura.
Dacă tot zic fetele de poze să zic și eu că-s tare vesele și că te încarcă de energie așa verzi cum sunt!! Sună bine așa un mic dejun, o să-l încerc și eu 😀
Un an mai bun și mai verde să ai! Verdele e culoarea speranței! 😉
Da bai! Deci pozele – ramasai masca! De ideea in sine nu mai zic, ador piureul de mazare cu menta. Si salut si decizia de going greener, bravo Mihai! Sa nu mai auzim ca viata iti ia, ca ne suparam :* Sa faca bine sa iti dea.
Looove the pictures 😉 Și ideea în sine. Piureul de mazăre cu mentă este delicios.