01

Chiftelute cu halloumi, zucchini si morcovi

Winter is the time for comfort, for good food and warmth, for the touch of a friendly hand and for a talk beside the fire: it is the time for home.” – Edith Sitwell

There goes my mantra for this winter. Pentru ca nimic nu e mai placut decat sa te cuibaresti intr-o canapea si sa-ti petreci timpul cum stii mai bine, sa asculti putina muzica (btw, Hiatus merge de minune pe vremea asta), sa lenevesti, sa te destinzi.

In cuibusorul nostru e cald si bine. Ne-am strans cu totii in sufragerie cu ceva cald in maini (ba un ceai, ba o ciocolata calda) si ne-am jucat, am citit sau ne-am uitat la televizor. Nu am uitat nici de masa. Dupa baghetele calde de care ne-am bucurat de dimineata, chef Ramsay ne-a dat solutia pentru masa de pranz. In ultimul lui show, „Gordon Ramsay’s Home Cooking” am vazut o reteta care parea mai mult decat o simpla masa vegetariana. Si asa a si fost.

01

Pentru doua persoane aveti nevoie de:

250 g branza halloumi

un zucchini / dovlecel mic

un morcov

1-2 fire de ceapa verde, tocate marunt

2-3 fire de patrunjel proaspat, tocate marunt

cateva frunze de menta, tocate marunt

un ou, batut

1-2 linguri pesmet

02

Incepeti prin a rade pe razatoarea mare morcovul si zucchini-ul/dovlecelul. Presarati-le cu putina sare, apoi puneti-le intr-o sita deasupra unui bol pentru cateva minute, pentru ca sarea sa scoata o mare parte din zeama acestora. In timpul asta dati si branza halloumi pe razatoare. Cand mare parte din zeama legumelor s-a scurs, luati cantitati mici in palme si strangeti-le puternic, pentru a inlatura cat mai multa zeama cu putinta. Aceasta va face ca chiftelutele sa nu se destrame in timpul gatitului. Amestecati apoi legumele rase cu branza halloumi. Adaugati ceapa verde, patrunjelul si menta si asezonati cu putin piper. Incorporati oul batut si apoi treptat pesmetul pana cand obtineti o compozitie usor lipicioasa. Formati chiftelutele (mie mi-au iesit 5 mai maricele) si dati-le la frigider pentru 20-25 de minute, ca sa se intareasca putin.

Incingeti putin ulei de masline intr-o tigaie si prajiti chiftelutele cateva minute pe fiecare parte pana cand sunt rumene si crocante pe ambele parti. Scoateti-le direct pe o farfurie peste care ati asternut cateva servetele absobante.

Alaturi de chiftelutele noastre am pregatit o salata de rosii cherry coapte incet la cuptor din:

150 g rosii cherry

frunzele de pe 1 crenguta de cimbru proaspat (dar merge foarte bine si cimbru uscat)

2 catei de usturoi, feliati subtire

1/2 ceapa rosie,

cateva frunze de salata iceberg

otet balsamic

04

05

Preincalziti cuptorul la 150 de grade. Intr-o tava, aranjati rosiile cu partea taiata in sus. Presarati deasupra frunzele de cimbru, usturoiul si putin zahar. Asezonati cu sare si piper si presarati deasupra putin ulei de masline. Dati tava la cuptor pentru o ora – o ora si jumatate. Cand rosiile sunt coapte, tocati marunt salata si ceapa rosie. Adaugati rosiile cherry si mai presarati deasupra putin ulei de masline si otet balsamic.

03

De aici, de la caldurica, va dorim o iarna frumoasa si lipsita de evenimente!

3 gânduri despre “Chiftelute cu halloumi, zucchini si morcovi

  1. aha, deci asta ai facut tu cu halloumi! arata foarte bine si stiu sigur ca au fost si bune, pentru ca le-am incercat si eu, din aceeasi sursa de inspiratie😀

    va pup, dragilor! pe toti 3!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s