03

Lipii cu pui, cuscus si rodie

De doua saptamani sunt in focuri. Nu, din pacate nu prin bucatarie, ci la serviciu, unde mai nou lucrez aproape 12 ore pe zi. Si imi iau de lucru si acasa in week-end. Asta e, nu caut sa ma plang, doar sa justific lipsa de activitate prin ograda proprie.

Acum doua saptamani am experimentat ceva nou – o varianta de „shaorma”, daca-i pot spune asa, cu o tenta arabeasca. Am schimbat cartofii prajiti cu un cuscus imbunatatit cu spanac si rosii uscate, am dat maioneza si ketchup-ul pe tahini si am marinat carnea intr-un iaurt condimentat. Rezultatul mi-a spulberat orice imaginatie. Va invit sa-l incercati (si sa-mi multumiti mai tarziu).

01

Pentru carnea de pui:

500 g pulpe de pui dezosate

2 linguri ulei de masline

200 ml iaurt

3 catei de usturoi, dati pe razatoare

o jumatate de lingurita de scortisoara

o lingurita chimion

putina boia iute

o bucatica mica de ghimbir, data pe razatoare (optional)

Pentru cuscus:

150 g cuscus

o cana de supa de pui sau apa, fierbinte

cateva frunze de spanac, oparite si tocate

6-8 rosii uscate la soare, in ulei

2-3 linguri din uleiul in care au stat rosiile

o lingura miere

50 g fistic prajit, tocat

o jumatate de legatura de patrunjel, tocat marunt

Pentru servit:

4 lipii (puteti sa le faceti foarte usor acasa, ca Adi Hadean)

150 g tahini (eu l-am facut dupa reteta lui Cristi)

zeama de la o jumatate de lamaie

semintele de la o jumatate de rodie

cealalta jumatate de legatura de patrunjel, tocat

100 g branza de capra, sfaramata (optional)

02

Incepeti prin a marina puiul: amestecati toate ingredientele pentru marinata intr-un bol incapator si potriviti de sare si piper. Adaugati pulpele de pui, apoi acoperiti bolul si dati-l la frigider pentru minim 30 de minute (ar fi de preferat peste noapte).

Pregatiti cuscusul: puneti supa de pui/apa la fiert. In timp ce se incalzeste, opariti rapid frunzele de spanac in putina apa fierbinte si tocati-le impreuna cu rosiile uscate. Cand supa/apa e fierbinte, puneti-o intr-un bol peste cuscus si acoperiti bolul cu o farfurie. Lasati-l vreo 5 minute, pana absoarbe tot lichidul, apoi amestecati-l usor cu o furculita. Adaugati apoi spanacul, rosiile uscate si uleiul acestora, mierea, fisticul si patrunjelul. Asezonati cu sare si piper dupa gust.

Incingeti o tigaie si adaugati putin ulei de masline. Scuturati usor bucatile de pui de marinata in exces, apoi prajiti-le cateva minute, pana sunt bine rumenite pe toate partile. Lasati-le sa se raceasca, apoi taiati-le fasii.

Pregatiti-va de servit: intindeti putina pasta tahini pe cate o lipie. Adaugati cuscus si bucati de pui, apoi stoarceti deasupra zeama de lamaie. Finalizati presarand deasupra boabe de rodie, putina branza de capra si patrunjel tocat.

03

Astept impresiile voastre. Pe curand!

Un gând despre “Lipii cu pui, cuscus si rodie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s