03

Biban de mare in crusta de sare

Reteta de astazi este inspirata de multe altele asemanatoare pe care le-am vazut de-a lungul anilor. Principiul care sta la baza ei este extrem de simplu – sarea care inconjoara pestii ii protejeaza de caldura puternica din cuptor si extrage apa din tesuturile pestilor lasandu-i gatiti exact atat cat trebuie. Puteti incerca (cum am facut-o si eu) si cu alte feluri de peste: dorada, pastrav, salau, chiar si crap.

04

Ingrediente:
2 bibani de mare prospeti, curatati de intestine
4 felii de lamaie, plus cateva pentru servit
2 crengute de rozmarin
1 kg sare mai grunjoasa
100 ml apa

01

Se inginge cuptorul la 220 de grade.
Se sterg pestii cu servetele de bucatarie si se umplu pestii cu cate doua felii de lamaie si o crenguta de rozmarin.

03

02

Se amesteca sarea cu apa si se asterne o parte intr-o tava suficient de mare astfel incat pestii sa incapa. Se aseaza pestii pe patul de sare si se acopera cu restul de sare astfel incat sa fie complet acoperiti.
Se da tava la cuptor pentru 15 minute.
Se sparge crusta cu un cutit si se indeparteaza usor bucatile de sare. Se sterge fiecare peste cu o pensula de bucatarie. Se servesc simplu cu putina paine sau cativa cartofi si o felie de lamaie.

05

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s