04

Frigarui vegetariene cu cuscus

Bina v-am regasit! A trecut ceva timp de cand am postat ultima oara. Lucruri s-au intamplat si, cu ceva noroc, am reusit sa particip si eu la cateva dintre ele:

– s-a deschis terasa berariei Siegfried. Lume multa, prieteni dragi, carnati, ciolan („das Ciolan”) si multa bere. Si si mai multa voie buna.

– am mers la premiera filmului Chef in Romania. Un film despre familie, viata, prieteni si mancare buna. Nu neaparat in ordinea asta. Un film usurel, fara prea mari pretentii, dar indeajuns de amuzant cat sa te binedispuna. In atentia celor ce vor sa mearga sa-l urmareasca – scutiti-va de un chin si mancati inainte. Lasati doar loc pentru desert. Sau popcorn, dupa caz.

La inceputul anului faceam o promisiune – sa incerc sa mananc mai putina carne si mai multe legume. In nota asta am nascocit preparatul de astazi, combinand elemente din mai multe retete citite pe net. Este un preparat usor de realizat de oricine, indiferent de indemanarea pe care o poseda in bucatarie. Si ar putea fi reprodus cu usurinta sub forma unei cutii vegetariene CookuBau, daca mi se permite sugestia (Chichi, Geami sper sa cititi mesajul asta!)

01

Pentru doua persoane veti avea nevoie de:

– pentru frigarui:

150-200 g branza halloumi

un zucchini (sau dovlecel) mic

un ardei gras (de preferat galben, pentru mai multa culoare, dar merge si rosu)

4-6 bete pentru frigarui

– pentru marinata:

zeama de la o lamaie

doua linguri ulei de masline extravirgin

o mana de frunze de menta, tocate marunt

– pentru cuscus:

150 g cuscus

150-200 ml supa de legume (sau apa) fierbinte

6-8 rosii cherry, injumatatite

doua fire ceapa verde, tocate

o jumatate de legatura de patrunjel, tocata marunt

masline, branza feta, ardei copti (optional, dupa preferinta fiecaruia)

Se inmoaie betele pentru frigarui in apa pentru aproximativ 15 minute. Se taie branza, dovlecelul si ardeiul in bucati aproximativ egale. Se infig apoi alternativ pe frigarui.

02

Se porneste cuptorul la 180 de grade pe functia de grill. Se amesteca ingredientele pentru marinata si se toarna deasupra frigaruilor. Se lasa la marinat pentru 15 minute.

03

Se pun frigaruile la cuptor pentru 5-6 minute. La jumatatea timpului se scot din cuptor, se intorc pe cealalta parte si se mai stropesc cu putina marinata. Cat timp se rumenesc frigaruile, se pune cuscusul intr-un bol si se toarna supa/apa peste aceste cat sa-l acopere. Se acopera bolul cu o farfurie si se da deoparte pentru 10 minute. Cand cuscusul a absorbit toata apa, se amesteca cu rosiile si patrunjelul si se potriveste de sare si piper. Se scot frigaruile si se servesc cu o portie de cuscus.

04

Pofta buna!

Tip: Eu mi-am luat branza halloumi de la Lidl. Am inteles ca se poate gasi si in unele magazine Mega Image (cele mai mari). In Bucuresti eu am mai gasit-o si la un magazin cu produse grecesti din Piata Matache (pe Str. Atelierului) sau la Piata Floreasca. Desigur, puteti incerca si online.

2 gânduri despre “Frigarui vegetariene cu cuscus

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s