01

Burgeri de miel cu salata de pepene pe gratar

A trecut mai bine de o luna de cand am postat ultima oara si mai mult de cand am gatit reteta asta. Cumva insa, nu am gasit timpul sa o postez. Navala de dinainte de concediu, concediul in sine (foarte scurt😦 ) si multi alti factori m-au tinut departe de blog. Zilele astea insa s-a mai relaxat situatia asa ca iata-ma pregatit sa va incant ochii (in primul rand) si papilele cu ceva absolut fabulos.

Initial am fost rezervat in privinta Elenei, nu stiam sigur daca ii va placea (asta pentru ca ei nu-i place carnea de oaie). Insa raspunsul ei a fost cat se poate de pozitiv, asa ca nu va lasati speriati de carnea de oaie: gasiti doar condimentele potrivite si rezultatul va va surprinde.

01

Ingrediente:
  • Pentru burgeri:

500 g carne tocata miel/oaie (gasiti la magazinele/macelariile arabesti)

o ceapa verde, taiata subtire

o lingurita chimion macinat

o lingurita seminte de coriandru

un ou

30 g fulgi de ovaz

2 lingurite melasa de rodii

un chilly (optional)

  • Pentru salata de varza:

1/4 – 1/3 varza alba, taiata subtire

ulei de masline

putina zeama de lamaie

o lingurita sumac

100 g maioneza sau inlocuiti cu 100 g iaurt in care amestecati 1-2 linguri de sos Worchestershire

5-6 chifle simple sau chifle de burgeri

Porniti cuptorul si potriviti-l la 180 de grade.

Puneti toate condimentele pentru burgeri si fulgii de ovaz intr-un mojar si transformati-le intr-o pudra. Amestecati-le cu toate celelalte ingrediente intr-un bol mare. Umeziti-va usor mainile si formati 5-6 burgeri grosi de aproximativ 2-3 cm (nu va luati dupa poze, eu i-am facut mai mici). Dati burgerii deoparte.

02

Puneti o tigaie la foc mediu/mare. Prajiti burgerii in tigaie pentru aprox. 2 minute pe fiecare parte. Transferati-i apoi intr-o tava si dati-i la cuptor pentru 5-6 minute.

Cat timp burgerii sunt in cuptor, amestecati varza tocata cu ulei de masline, zeama de lamaie si sumac.

Taiati chiflele pe jumatate si prajiti-le in tigaia in care s-au prajit burgerii.

Amestecati iaurtul cu sosul Worchestershire (daca folositi).

Lasati carnea sa se raceasca 4-5 minute, apoi construiti-va burgerii: puneti putina varza pe jumatatea inferioara a chiflei, adaugati un burger si apoi putina maioneza/iaurt deasupra. Acoperiti cu cealalta jumatate de chifla si gata!

03

  • Pentru salata de pepene aveti nevoie de:

2-3 felii de pepene groase de aprox. 5 cm, fara coaja, taiate bucati mari

50 g branza de capra moale

1-2 lingurite menta proaspata, tocata marunt

2 linguri ulei de masline extravirgin

2 lingurite otet balsamic

Puneti uleiul intr-o tigaie grill si incingeti-o bine la foc mare. Cand tigaia s-a incins, adaugati feliile de pepene si rumeniti-le doua minute pe fiecare parte, pana obtineti urmele specifice de gratar. Scoateti-le pe o farfurie si amestecati-le cu putin ulei de masline si otet balsamic. Adaugati deasupra bucatele de branza de capra si menta tocata.

04

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s