In vizita la noul Four Seasons

Saptamana trecuta, la invitatia lui Cristi Roman (fondatorul si project-managerul Saptamanii Restaurantelor), am trecut pragul noului restaurant libanez Four Seasons deschis pe Calea Dorobantilor la nr. 177. M-am alaturat astfel celor cinci fete cucuiete (Andie, Catalina, Andreea, Monica si Cristina) in ceea ce pot numi acum „festin libanez de clasa”.

01

Restaurantului este aranjat fin, cu dichis si cu atentie la detalii. Tonuri calme de alb si bej, mobilier simplu si cochet, decoratiuni cu accente orientale, toate sunt facute sa te atraga inauntru. Restaurantul e impartit pe doua etaje: la parter stau nefumatorii (care pot arunca cate un ochi la bucatar, gratie unui geam ce da spre bucatarie), iar cei mai viciosi dintre noi se pot bucura de etajul superior, acolo unde exista si un balcon mic, gandit ca un spatiu extrem de intim.

02

03

04

Intrucat este vara, am avut placerea de a sta la terasa amenajata in fata restaurantului. Inconjurati de ghivece de flori, muzica traditionala extrem de discreta si separati de o fereastra de vuietul strazii am asteptat ca bucatarul sa ne loveasca cu ce avea mai bun.

05

06

Am inceput usor cu cateva pateuri (sambusek) cu branza si spanac, foarte bune. Insa nici nu banuiam ce avea sa urmeze. Bucatarul (despre care am inteles ca este adus din Beirut) a trimis spre noi ce avea mai bun. In scurt timp masa s-a umplut: humus cu seminte de pin, moutabal, baba ghanuj, salata tabbule alaturi de bucati de lipii calde, presarate cu seminte de susan.

07

08

Au urmat arais de vita, macanek (carnaciori de berbecut in sos de rodii), falafel, salata fatoush, ficaciori de pui in sos de rodii si niste rulouri cu halloumi to-die-for. Gatite excelent, prezentate foarte frumos si cu arome diferite ce dezvaluiau buna cunoastere a bucatariei arabesti. Toate acestea, alaturate unui rose sec, usor fructat, ne-au convins ca am venit in locul potrivit.

09

10

11

Desert? Desigur! Noapte de Beirut, o crema de lapte cu esenta de flori de trandafir, banane, kiwi si piersici, putina miere si nuca, usor si cu arome discrete, perfect pentru inchiderea unei mese.

12

Serviciul a fost foarte bun. Mi-a placut sa vad chelneri care stiu ce pun pe masa si fac si recomandari legate de garnituri sau vinuri.

13

Verdictul e usor de intuit. Noul Four Seasons e un restaurant foarte bun, cu o bucatarie simpla ce respecta radacinile libaneze, plina de arome care pot convinge usor orice sceptic, fie el un simplu client sau un critic culinar. Preturile sunt decente avand in vedere locatia, serviciul bun, accesul usor. Nu o sa va mint: o sa ma intorc in curand.

Nota: Toate fotografiile din aceasta postare apartin Catalinei.

Un gând despre “In vizita la noul Four Seasons

Lasă un comentariu