Pentru inceput, pentru a va indulci, prima mea reteta publicata va fi ceva dulce. Este o reteta simpla, iar produsul final este delicios. Am facut prima oara aceasta reteta anul asta, pe cand eu si sotia mea ne pregateam de Paste. Pe langa produsele traditionale, ne-am dorit si o prajitura, dar nu am vrut ceva care sa implice multa coca sau creme foarte dulci. Si asa ne-a venit ideea de a face o pasca fara aluat.
Ingrediente:
700 g branza dulce de vaca
6 oua
150 g stafide
1/2 pachet de unt moale
6 linguri de zahar
4 linguri cu varf de faina
150 g smantana dulce
3 pliculete de zahar vanilat
1 pliculet praf de copt
zeama de la o lamaie
Pentru inceput, am pus stafidele la inmuiat in putina apa (daca vreti, puteti pune si putin rom). Apoi am separat galbenusurile si albusurile. Albusurile le-am amestecat cu zaharul, le-am batut spuma cu mixerul si le-am dat deoparte.
Am dat drumul la cuptor. Am inceput apoi sa amestec restul ingredientelor: branza dulce, galbenusurile, faina, untul moale, smantana dulce, zaharul vanilat, praful de copt stins cu zeama de lamaie. Am scos stafidele din apa, le-am stors si le-am adaugat la compozitie. La sfarsit, am adaugat albusurile batute spuma.
Am folosit o tava de tarta pe care am tapetat-o cu hartie de copt. Am turnat compozitia in tava.
Am dat tava la foc moderat pentru o ora si jumatate. Rezultatul arata cam asa:
Am pudrat cu zahar tos, am decorat cu cateva stafide si am servit.
Pofta buna!
[…] Sursa foto […]
Super super reteta… (si ideea)
Arata foarte bine si ceva imi spune ca e si foarte gustoasa 😉