Dulce Romanie la doi ani – editie aniversara

In urma cu ceva timp, Mihaela, o „olteanca get-beget” cum singura s-a intitulat, a avut o idee minunata – sa lanseze o provocare tuturor iubitorilor de bucatareala din tara si nu numai – sa creeze o reteta pe baza unuia sau mai multor ingrediente date. Si a intitulat provocarea „Dulce Romanie„.

Au trecut doi ani de cand provocarea lansata face ocolul blogosferei. Numarul participantilor a crescut de la o editie la alta, la fel si numarul retetelor. Pot sa va spun ca pana acum au fost implicate in jur de 150 bloguri, precum si o duzina de alti iscusiti in ale gatitului care nu detin un blog (informatia asta se vrea a fi un teaser; mai multe detalii va voi da spre sfarsitul lunii 😉 ). Amfitrionii provocarii de pana acum au fost dupa cum urmeaza:

Octombrie 2010 – initiatoarea provocarii, Mihaela, cu blogul ei, De prin lume adunate…

Noiembrie 2010 – Furnicuta Boscodina;

Decembrie 2010 – Alison’s Trials;

Ianuarie 2011 – Ciocolata si piper;

Februarie 2011 – Dulciuri fel de fel;

Martie 2011 – Bucataria Furnicutilor;

Aprilie 2011 – Bucate pe alese;

Mai 2011 – Explora Cuisine;

Iunie 2011 – Dulcegarii Culinare;

Iulie 2011 – Retete fel de fel;

August 2011 – Papa bun;

Septembrie 2011 – Betty’s Kitchen;

Octombrie 2011 – Dulce Romanie implineste un an! My Fancy Cake lanseaza provocarea;

Noiembrie 2011 – Xandrinne si ale ei ispravi culinare;

Decembrie 2011 – Cooking with my soul;

Ianuarie 2012 – Mitinita;

Februarie 2012 – Caietul cu retete;

Martie 2012 – Arome si culori;

Aprilie 2012 – Blog de sotie fericita;

Mai 2012 – Toata ziua in bucatarie;

Iunie 2012 – Andie’s Veggies;

Iulie 2012 –  Simplu si Bun;

August 2012 – Kiss The Cook;

Septembrie 2012 – All Day Cooking.

Si uite asa am ajuns sa am onoarea si placerea de a gazdui aceasta editie a provocarii „Dulce Romanie”. Intrucat este o editie aniversara, m-am inteles cu Mihaela si am hotarat sa lasam „la liber” ingredientele, atata timp cat ne veti impresiona cu cea mai buna reteta/ cele mai bune retete ale voastre. Poate fi o prajitura, un fel principal favorit, un mic dejun sau chiar reteta speciala de muraturi pentru care va suna tanti Maria de la Dragasani.

Va doresc multa bafta la bucatareala şi aştept retetele voastre pana pe 30 octombrie ora redactiei pe adresa de mail lambrumihai[at]gmail.com. Scrieti in mail numele vostru şi al site-ului/ blogului pe care îl deţineţi, o poză cu preparatul final, denumirea acestuia si link-ul către postare/ postări. Dacă nu aveţi un blog, atunci vă rog să îmi trimiteţi pe mail numele vostru, reţeta si o poza cu preparatul final.

Spor la bucatareala, la pozat si in toate celelalte!

21 de gânduri despre “Dulce Romanie la doi ani – editie aniversara

  1. Bine ai venit la Dulce Romanie, Mihai! Imi plac retetele dupa ingrediente, dar temele sunt asa interesante. Sincer, mi-ai dat de gandit, ii voi intreba pe cei apropiati ce le place cel mai mult 🙂

Lasă un comentariu