Prepelite la cuptor cu cuscus si salata de rodie

Am primit de curand pentru testare cateva din produsele comercializate de Ferma buna din Constanta, singura ferma de prepelite ce indeplineste normele europene de igiena HACCP (puteti citi detalii despre aceste norme aici).

Despre ouale proaspete si cele murate nu pot spune prea multe intrucat am mai mancat si incercat. Mi-a placut insa foarte mult ideea de a comercializa oua fierte si vidate, pentru economia de timp si lipsa de bataie de cap atunci cand vrei sa pregatesti rapid o salata, un mic dejun sau orice alt preparat.

In ceea ce priveste prepelitele intregi am numai cuvinte de lauda: patru prepelite curatate, pe care cu un minim de efort le poti transforma in ceva incredibil. Abordarea mea a fost una cu influente orientale.

01

Ingrediente pentru doua persoane:

  • Marinata:

50 ml ulei de masline

o lingura si jumatate melasa de rodii

putin chimion macinat

un praf de scortisoara macinata

2-3 lingurite sos iute (optional)

2 catei de usturoi, maruntiti

o lingura si jumatate suc de lamaie

  • Salata:

semintele de la o jumatate de rodie

o jumatate de legatura de coriandru/patrunjel

o ceapa rosie medie, taiata rondele subtiri

o mana de fistic, usor maruntit

sucul de la cealalta jumatate de rodie

3 linguri ulei de masline

sare, piper

  • Garnitura:

150 g cuscus

aprox. 300 ml apa fiarta

02

Se pregateste marinata amestecand toate ingredientele. Se curata prepelitele de intestine si se despica in zona pieptului. Se pun prepelitele intr-un bol adanc si se toarna marinata peste ele, astfel incat sa fie acoperite pe toate partile. Se acopera cu folie si se dau pentru minim 2 ore la frigider (dar ar fi de preferat peste noapte), ca aromele sa se dezvolte.

Se incinge cuptorul la 180 de grade. Se pun prepelitele intr-o tava incapatoare si se toarna marinata peste ele. Se asezoneaza cu sare si piper si se dau la cuptor pentru 25-30 de minute.

In timpul asta se pregateste garnitura: se fierbe apa si se toarna intr-un bol peste cuscus astfel incat sa-l acopere cu un deget. Se pune o farfurie deasupra bolului si se da deoparte pentru 10 minute. Cand cuscusul a absorbit toata apa, se asezoneaza cu sare si piper si se amesteca usor folosind o furculita.

Pentru salata, se amesteca ingredientele, potrivind la sfarsit de sare si piper.
Se servesc prepelitele alaturi o portie de cuscus si putina salata.

03

Pofta buna!

Un gând despre “Prepelite la cuptor cu cuscus si salata de rodie

Lasă un comentariu