Spaghetti con vongole

„Alo? Buna, Mihai, sunt Laura. Putem sta un pic de vorba despre un nou proiect Electrolux?”

„Buna, Laura. Proiectul asta implica gatitul? Da? Atunci spune-mi repede despre ce e vorba.”

Cam asa a inceput discutia noastra. Asa am aflat ca prietenii de la Electrolux au o noua campanie – #IngredientulSecret – si ca ma provoaca sa gatesc scoici. Pentru cateva secunde creierul meu a procesat un CTRL+F in cautarea momentelor in care eu si scoicile ne-am intersectat. Hmm, nu stateam prea bine. O amintire veche, din Anglia, de vreo 6-7 ani, cand le-am incercat prima oara intr-un restaurant chinezesc. O amintire nu prea placuta, recunosc. Spre norocul meu aveam si una foarte recenta, nu mai tarziu de vara asta, unde, in Grecia, am incercat un platou cu fructe de mare si l-am devorat cu scoici cu tot, ca sa zic asa. Accept provocarea si plec in cautare de material de lucru. Gasesc niste vongole superbe la Metro si ma intorc victorios acasa de ziceai ca eu le-am capturat. Cateva clickuri mai tarziu aveam sa aflu ca eram limitat ca optiuni la paste (in diferite forme), asa ca am trecut in bucatarie.

01Pentru 2 persoane aveti nevoie de:

500 g scoici mici/vongole vii, curatate bine

cateva fire de patrunjel

2-3 catei de usturoi

o mana de rosii cherry

120 ml vin alb

250 g spaghete

1 ardei iute (optional)

ulei de masline, sare, piper

paine cu coaja crocanta, pentru servit

02

Puneti o oala cu apa si sare la fiert. Pana fierbe apa, verificati scoicile. Luati-le pe cele care s-au deschis si loviti-le usor. Daca nu se inchid, aruncati-le. Pregatiti celelalte ingrediente. Tocati marunt cozile de patrunjel si ceva mai mare frunzele. Tocati usturoiul si taiati rosiile cherry.

Puneti pastele la fiert. Cu 5 minute inainte ca pastele sa fie gata, incingeti o tigaie mare. Adaugati cam doua linguri de ulei de masline si apoi usturoiul, cozile de patrunjel si ardeiul iute (daca il folositi) si potriviti de sare si piper. Adaugati apoi rosiile si lasati totul pe foc pana cand usturoiul incepe sa se coloreze. Puneti scoicile, vinul si acoperiti tigaia cu un capac. Dupa 3-4 minute scoicile ar trebui sa fie deschise, asa ca luati tigaia de pe foc si aruncati-le pe cele care nu s-au deschis.

Pastele ar trebui sa fie al dente deja, asa ca scurgeti-le de apa si puneti-le in tigaie peste celelalte ingrediente. Adaugati deasupra putin ulei de masline si frunzele de patrunjel. Mai puneti tigaia pe foc 1-2 minute, pana cand aromele scoicilor au fost absorbite de paste. Luati de pe foc si serviti imediat cu cateva felii de paine pentru a putea strange tot sosul.

03 Pofta buna!

Lasă un comentariu